Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Muž v odpoledních hodinách nadýchal 3,17 promile 

Úterý 2. srpna patřilo z pohledu jičínských policistů k těm klidnějším dnům. Operační důstojník přijal 15 oznámení na linku 158, které vyslané hlídky místně příslušných obvodních oddělení následně prověřily. Tentokrát strážci zákona nemuseli prošetřovat žádný trestný čin. Převládaly opět majetkové delikty, které policisté zadokumentovali jako přestupky.
 
V nočních hodinách navštívil neznámý vandal turistické centrum v obci Prachov. Poškodil laťkový plot před objekty muzea přírody. Dále se zaměřil na informační desky, které poškodil vyvrácením, ulomením a zohýbáním. Do nedalekého lesního porostu pak ještě přemístil další zařízení. Poškozený vyčíslil škodu na částku nejméně 2 700 korun. Případ prošetřují jičínští policisté pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Pravděpodobně během dopoledních hodin odcizil neznámý pachatel zábradlí, které ohraničovalo jímku za obcí Tetín. Zmizelo přes 60 běžných metrů trubek. Hořičtí policisté případ také zadokumentovali jako přestupek proti majetku. Při prošetřování oznámení se ukázalo, že sběrači kovů jsou stále aktivní. U objektu v sousední obci hlídka kontrolovala muže a ženu, kteří tvrdili, že rozhodně nepřijeli něco odcizit. Chtěli se pouze zeptat, zda zde nemají nějaké staré železo, které by si mohli odvést. V kufru vozidla sice měli části litinové vany, několik plechů a zařízení, vzhledově připomínající elektromotor, ale tyto věci nepocházely z objektu, kde je policisté kontrolovali.
 
Sobotečtí policisté v odpoledních hodinách vyjížděli prověřit oznámení o zavřeném pejskovi v motorovém vozidle. Na označeném parkovišti zjistili, že zvíře je sice uzamčeno v autě, ale to je zaparkováno ve stínu a má dostatečně zajištěné větrání.
 
Městský strážník požádal krátce po čtrnácté hodině o součinnost policejní hlídku v Hořicích. Na ulici se snažil komunikovat s viditelně podnapilou osobou. Přivolaným strážcům zákona se na základě osobní znalosti podařilo zjistit totožnost devětačtyřicetiletého muže, kterého následně vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky. Měřicí přístroj ukázal hodnotu 3,17 promile. Vzhledem k jeho nekontrolovanému chování putoval v doprovodu policistů na protialkoholní záchytnou stanici.
 
Nic netušící muž projížděl na svém jízdním kole v podvečerních hodinách Novou Pakou. Proti němu šel po chodníku v ulici Legií mladík, který ho v době, kdy ho míjel, bez zjevné příčiny silou srazil z kola a utekl. Cyklista nekontrolovaně upadl na zem a způsobil si zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Po agresorovi nyní pátrají novopačtí policisté.
 
K napadení došlo také v nočních hodinách v Jičíně. Šestatřicetiletý muž procházel na náměstí podloubím. Proti němu šli dva neznámí mladíci. Když se míjeli, strčili do něho. Na otázku „Co blbneš?“ dostal jako odpověď úder pěstí do obličeje. Útočníci ho následně ještě strhli na zem a dále ho fyzicky napadali. Poškozený musel vyhledat lékařské ošetření. Případ nyní prošetřují jičínští policisté.
por. Bc. Petr Janda
03. 08. 2011 v 10.45 hod.

vytisknout  e-mailem