Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu

Bruntál - krádež piva a nehody 

Krádež piva

Od šesti měsíců až do tří let odnětí svobody nyní hrozí 36letému muži. Ten měl dne 29. 1. 2019 v obchodním domě v Krnově na ulici Revoluční odcizit láhev piva v hodnotě 21 korun. Zboží si měl vložit do kapsy kalhot a pronést pokladnou bez zaplacení. Následně byl zadržen ostrahou prodejny. Uvedeného protiprávního jednání se podezřelý měl dopustit i přes skutečnost, že byl v posledních třech letech opakovaně odsouzen za stejný trestný čin. Z posledního výkonu trestu se vrátil na svobodu dne 23. 1. 2019. Policisté muži ještě ten den sdělili podezření z přečinu krádeže.

Nehody se zvěří

V průběhu dvou dnů došlo ke třem střetům se zvěří.

V 6:30 hodin dne 29. 1. 2019 mezi obcí Holčovice-Jelení a Česká Ves jel řidič s vozidlem Hyundai Tuscon a z pravého svahu mu bezprostředně před auto vyskočil srnec. Došlo ke střetu a zvíře po chvíli z místa odběhlo. Způsobená škoda na vozidle činí 60 tisíc korun.

V 18:30 hodin vyjížděli dopravní policisté na další oznámenou nehodu se zvěří, tentokrát u obce Valšův Důl. Řidiči vozidla Hyundai vběhla do cesty srna, která po střetu odběhla zpět do lesa. Způsobená škoda na automobilu činí 30 tisíc korun.

Ve středu 30. 1. 2019 v 18:30 hodin v Rudné pod Pradědem vyběhla z levého silničního příkopu do jízdní dráhy vozidlu Škoda Superb srna. Došlo ke střetu a zvíře na místě uhynulo. Na vozidle vznikla škoda ve výši 80 tisíc korun.

Narazil do autobusu

V Rýmařově na ulici Hornoměstská u autobusové zastávky došlo v 06:18 hodin dne 29. 1. 2019 k nehodě osobního vozidla Škoda, které řídil 35letý muž a zaparkovaným autobusem. Řidič škodovky dostal na sněhem pokryté vozovce v pravotočivé zatáčce smyk a přejel do protisměru. Zde narazil do přední části autobusu. Způsobená škoda činí 106 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou.

Nehoda s chodcem

V Bruntále na ulici Nádražní dne 30. 1. 2019 v 12:00 hodin došlo ke střetu chodce s osobním vozidlem. Nehodě předcházel průjezd vozidla zdravotníků, které jelo za užití světelného a zvukového zařízení v protisměru odbočovacím pruhem k ulici Nábřežní. Vozidla jedoucí v protisměru od ulice Krnovská umožnila průjezd vozidla zdravotníků najetím k pravému okraji vozovky. Následně řidič vozidla Škoda Yeti vyjel z kolony stojících vozidel do jízdního pruhu směrem na centrum a předpokládal, že automobil Peugeot nacházející se před ním v jízdním pruhu ve směru k ulici Dukelská stojí ještě z důvodu průjezdu vozidla zdravotníků. V té chvíli však přes peugeot přehlédl z pravé strany po vyznačeném přechodu pro chodce přecházejícího 75letého muže. Došlo ke střetu, chodec upadl na vozovku a utrpěl zranění. Případné ovlivnění návykovou látkou bylo u řidiče i chodce vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená hmotná škoda činí cca 70 tisíc korun.

por. Bc. Pavla Jiroušková

31. 1. 2019

vytisknout  e-mailem