Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Přerovska

Loupeže, vloupání do farního úřadu a bodnutí nožem 

Loupeže. Ve středu 4.2.2009 kolem 11té hodiny v Hustopečích n/B. neznámý pachatel vstoupil do prostoru budovy České pošty. Na hlavě měl černou kuklu a se zbraní v pravé ruce přistoupil k administrativní pracovnici a opakovaně se domáhal vydání finanční hotovosti. Se slovy „dej sem všechny prachy“ ohrožoval poškozenou. Žena se ukryla ve vedlejší místnosti, peníze mu žádné nevydala a pachatel z místa s nepořízenou utekl. Policisté ihned zahájili rozsáhlé pátrání po pachateli. Téhož dne zadrželi 3 muže ve věku od 17 do 60 let z Novojičínska a Ostravska.  Byli s nimi provedeny procesní úkony a nejmladší z nich byl následně převezen do vazební věznice pro předchozí majetkovou trestnou činnost páchanou na Novojičínsku. Všichni výše uvedení byli zadrženi v obci Kopřivnice. Mladistvého pachatele se podařilo zadržet po předchozím pronásledování. Mladík jel na jízdním kole po místním sídlišti a kriminalisté z Hranic tohoto muže začali pronásledovat. Po desetiminutovém běhu policisté pachatele zadrželi.  Podařilo se rovněž zajistit zbraň (plynovou pistoli), a to v místní říčce, kterou použil při popsané loupeži nejmladší z trojice mužů. Dále bylo zjištěno, že všichni přijeli do Hustupeč n/B. vozidlem Peugeot, které se rovněž podařilo nalézt v Kopřivnici a bylo ohledáno a následně vráceno majiteli. Všichni shora uvedení jsou podezřelí z trestného činu loupež, za který jim hrozí odnětí svobody od dvou do desíti let.

K další loupeži došlo 5.2.2009 v dopoledních hodinách v Přerově na ulici Nábřeží Dr. E.Beneše. Neznámý pachatel přistoupil k novinovému stánku a nahnul se skrz výdejní okénko. Rukou odstrčil prodavačku, která seděla na židli a odcizil jí ze zásuvky finanční hotovost ve výši 4 065 Kč. Žena však byla duchapřítomná a ještě před útěkem pachatele mu vytrhla z ruky odcizenou hotovost. Ke zranění ženy nedošlo.

O pár hodin později kolem 14.30 hod. podezřelý 33letý muž v baru v Hranicích chytil 20letého poškozeného zezadu za krk a požadoval po něm vydání finanční hotovosti. Napadený mu požadované peníze nejprve nechtěl dát, ale po stálém vyhrožování mu z číšnického fleku vydal 100 Kč. Útočník požadoval 200 Kč, avšak tuto částku mu již nevydal. Při tomto incidentu ke škodě na majetku, ani k újmě na zdraví nedošlo. Stejně jako v předchozím případě se jedná o trestný čin loupež, za který pachateli hrozí odnětí svobody od dvou do desíti let.

Krádež vloupáním. Neznámý pachatel včera mezi 16.30 - 19.30 hod. v obci Drahotuše  vnikl po vypáčení kovového zámku vchodových dveří do místní fary. Zde z kanceláře ze zásuvek psacího stolu odcizil finanční hotovost 5 000 Kč. Poté vyšel po schodech do prvního patra budovy a z ubytovací místnosti odcizil další peníze v celkové výši 13 000 Kč. 

Bodnutí nožem. Včera (5.2.2009) před 19.00 hodinou se neznámý pachatel vloupal do rodinného domu v Oseku nad Bečvou. Zde ho svým příchodem překvapila 26letá žena, kterou pachatel v předsíni daného domu nejméně třikrát bodnul kuchyňským nožem o délce čepele nejméně 15 cm do oblasti břicha. Poté z místa činu utekl.  Poškozená utrpěla lehké zranění s dobou léčení do 7 dnů . V době útoku měla na sobě zimní bundu, košili a triko. Škoda na těchto věcech byla vyčíslena na 1 500 Kč. Policisté se případem intenzivně zabývají.     

vytisknout  e-mailem