Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události z Rakovníka

Rakovnicko - Policisté řešili řidiči pod vlivem alkoholu, krádeže dřeva a pohonných hmot. 

Žena byla pod vlivem drog a řídila vozidlo
 
Policisté obvodního oddělení Hořesedly dne 7.10.2013 v 03:30 hodin v rámci silniční kontroly na silnici I/6 v k.o. obce Nesuchyně na zastávce autobusu kontrolovali vozidlo, které řídila dvacetiletá žena z Rakovníka, která na výzvu předložila doklady potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla. Následně se podrobila orientační dech zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Policisté řidičku vyzvali k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s čímž souhlasila, kdy test byl proveden jednorázovým testem DrugWipe 5S s pozitivním výsledkem na amphetamines a methamphetamines. Poté byla řidička vyzvána k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, které bez udání důvodu odmítla. Řidičce byl ze strany policistů na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Její přestupkové jednání bude postoupeno příslušnému správnímu orgánu.
 
Řídil pod vlivem alkoholu
 
Dne 7.10.2013 v 03:25hodin v ulici Plzeňská na hrázi Velkého rybníka v obci Jesenice bylo zastaveno hlídkou PČR Jesenice motorové vozidlo Seat Toledo, které řídil a z místa řidiče vystoupil čtyřiapadesátiletý cizinec. Řidič na výzvu policistů předložil všechny potřebné doklady k řízení a provozu motorového vozidla. Dále byl řidič vyzván k podrobení se dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. Provedenou dechovou zkouškou bylo naměřeno 1,08 promile alkoholu v dechu. Řidič byl policisty vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření a odběru krve a moči v Masarykově nemocnici v Rakovníku, s čímž souhlasil a lékařskému vyšetření se podrobil. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a byla mu zakázaná další jízda. Jeseničtí policisté zahájili úkony v trestním řízení pro přečin „ohrožení pod vlivem návykové látky“ a v odpoledních hodinách dne 7.10.2013 sdělili čtyřiapadesátiletému cizinci podezření z přečinu „ohrožení pod vlivem návykové látky“ a spisový materiál bude ve zkráceném přípravném řízení předložen Okresnímu státnímu zastupitelství Rakovník. Za řízení pod vlivem návykové látky, kdy řidič vykonával činnost ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, při kterých by mohl ohrozit život, zdraví nebo způsobit značnou škodu na majetku hrozí cizinci až jeden rok za mřížemi.  
 
Krádež dřeva
 
Policisté obvodního oddělení Nové Strašecí přijali dne 7.10.2013 oznámení ve věci krádeže dřeva, které se dopustil zatím neznámý pachatel v době od 4.10.2013 do 7.10.2013, kdy porazil a následně odcizil v místech pod nádražím Řevničov v oddělení lesního porostu celkem sedm kusů vzrostlých smrků o odhadované hmotě 7m3 a dvanáct kusů vzrostlých olší o odhadované hmotě 8m3, čímž vznikla škoda ve výši 14.000,-Kč.
 
Vloupání do vozidel Rynholec
 
Dne 7.10.2013 v 05:00 hodin oznámil na obvodním oddělení P ČR Nové Strašecí devětapadesátiletý muž z Nového Strašecí, že se neznámý pachatel v obci Rynholec provedl vloupání do nádrží u tří nákladních vozidel, ze kterých následně odčerpal a poté odcizil 500 litů motorové nafty, čímž způsobil škodu na odcizení motorové nafty ve výši 17.500,-Kč a na poškození škodu ve výši 4.000,-Kč.
 
nprap. Lenka Uriánková
dne 8. října 2013

vytisknout  e-mailem