Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události za uplynulých několik dní

Rakovnicko zmáhajímimo jiné i vloupání do domů  

Vloupání do rodinného domu
 
      Nepřítomnosti majitelů v domě využil neznámý pachatel, když v průběhu noci z 14. na 15. července 2012, poškodil dveře do rodinného domu v Rakovníku. Poté co vnikl do domu, tento prohledal a z něho následně odcizil mobilní telefony, notebook, finanční hotovost a další věci. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku cca 70.000,- Kč.
     Případ prošetřují policisté z místního obvodního oddělení jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Vloupání do chaty na Branově
 
     Neznámý pachatel v době od 8. do 16. července 2012, poškodil rekreační chatu v katastru obce Branov, v místech zv. Klucná. Po vloupání do objektu, tento prohledal a následně odcizil uložené věci v hodnotě cca 9.500,- Kč. Celkem pachatel třiačtyřicetileté majitelce způsobil škodu ve výši cca 13.000,- Kč.
      Policisté z obvodního oddělení v Roztokách případ šetří jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Poškození chmelnice
 
      Neznámý pachatel poškodil v době od 17. do 18. července 2012, chmelnici v katastru obce Hořesedly, kdy tato byla povalena a byly odcizeny kotvící dráty. Pachatel způsobil škodu nejen na odcizených drátech, ale i na již rostoucím chmelu. Škodu si poškozená společnost předběžně vyčíslila na částku cca 250.000,- Kč.
    Případ šetří policisté z místního obvodního oddělení jako podezření z trestného činu poškození cizí věci.
 
Neplatí na svou dceru
 
     Policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí prošetřovali od poloviny dubna letošního roku oznámení, kdy matka neměla platit výživné na svou dceru.  Zhruba od března roku 2009 do doby oznámení nepřispívala třiačtyřicetiletá žena na svou dceru finanční částku ve výši 1.900,- Kč, která jí byla rozsudkem Okresního soudu v Rakovníku stanovena. Tuto finanční částku měla každý měsíc dávat do rukou otce dcery. Dlužná částka se však vyšplhala až na cca 70.000,- Kč.
     Žena si z rukou policistů v uplynulých dnech převzala sdělení podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy, za který jí hrozí trest odnětí svobody a na dva roky.
 
Porušil zákazy
 
      Dne 22. července 2012, krátce po třetí hodině odpoledne, kontrolovala hlídka policistů z obvodního oddělení Hořesedly, v obci Krupá, osobní motorové vozidlo Opel Astra, které řídil třiačtyřicetiletý cizinec. Tento hlídce předložil osobní doklady a doklady k vozidlu, kromě řidičského průkazu. Hlídce hned sdělil, že si je vědom toho, že má vysloven zákaz řízení. Policisté následně lustrací v evidencích PČR zjistili, že muž má tyto zákazy dva. Jeden mu nařídil magistrát Hl. města Prahy na dobu 14 měsíců s platností od konce ledna 2012 a druhý mu vydal Městský úřad v Berouně na dobu 12 měsíců, s platností od poloviny ledna 2012.
      Dechová zkouška dopadla s negativním výsledkem. Policisté muže podezírají z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které lez uložit trest odnětí svobody až na dva roky. Nyní je ve věci vedeno vyšetřování.
 
Krádež elektromotorů
 
     V době od 18. do 23. července 2012, neznámý pachatel odcizil v obci Velká Chmelištná, z objektu elektromotory. Po poškození vstupních vrat, si z haly pachatel odnesl elektromotor do cirkulárky, z brusky na nože, od kompresoru, 2 kusy motoru s přírubou, 5 kusů elektromotorů ze stroje zn. Weinig a dále elektromotor ze zkracovačky. Celkem tak pachatel způsobil třiašedesátiletému majiteli škodu ve výši dosahující částky 128.000,- Kč.
     Policisté z obvodního oddělení v Jesenici případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže, za který lze pachateli uložit trest odnětí svobody až na pět let.
 
nprap. Jana Žáčková
27. července 2012
 
 

vytisknout  e-mailem