Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Zákazník nesouhlasil s podmínkami prodeje  

 
Čtvrtek 24. února 2011
VLOUPÁNÍ DO VOZIDLA - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Vojic, kde vyšetřovali případ vloupání do vozidla Peugeot Boxer, ze kterého zloděj odcizil DVD přehrávač a peněženku. Případ šetří hořičtí policisté.
 
BRÁNIL PIVO ZUBY NEHTY - Cenová akce na pivo přilákala v dopoledních hodinách do jednoho z obchodních domů v Nové Pace staršího zákazníka, který si do nákupního košíku uložil rovnou čtyři basy zlatavého moku. Výhodná koupě měla ovšem i své stinné stránky. Každý zákazník si totiž mohl koupit pouze dvě basy. Na tuto skutečnost upozornil muže pracovník místní ochranné služby. Ten však  s takovým limitem nesouhlasil a nechtěl se  piv vzdát. Pracovníka, který byl neoblomný, začal slovně urážet a přitom do něj i údajně  strčil. Spor nakonec ukončila až přivolaná policejní hlídka, která muže uklidnila s tím, že musí respektovat podmínky prodeje.  A tak mu nezbylo nic jiného, než si koupit „pouze“ dvě povolené basy piv.
 
OPILCI V AKCI - V odpoledních hodinách přišli na řadu opilci. První z nich upadl v Miletíně na silnici a už se nezvedl. Na nohy mu pomohla až přivolaná policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o pětačtyřicetiletého bezdomovce. Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 2,2 promile alkoholu, nebyl schopen souvislé řeči a nemohl téměř chodit, převezli ho policisté do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde přečkal noc.
 
- Další opilec, který zaměstnal policisty, byl muž z Nové Paky, který se pro změnu koulel nedaleko železničního přejezdu. Hlídka, která vyjela na místo, muže vzbudila a doprovodila domů.
 
- V noci se ozval na linku 158 „namol“ opilý muž z Jičína, který policistům velmi nesrozumitelně sdělil, že nutně potřebuje převézt do Věznice v Hradci Králové, kde už měl dávno být. Službu konající policista mu vysvětlil, že nejdříve musí vystřízlivět a až poté může do věznice nastoupit. 
 
- Jako host se zrovna nechoval cizinec, který se účastnil „mejdanu“ v Robousích. Se svými hostiteli nejdříve popíjel, poté se s nimi pohádal a nakonec je fyzicky napadl. Kupodivu po příjezdu hlídky nechtěl ani jeden z nich nic oznamovat a naopak se vzájemně bránili.
 
prap. Hana Klečalová
25. 2. 2011
 

 

vytisknout  e-mailem