Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úderem pěstí jej vážně zranil

LOUNY - Útočníka již policie dopadla a obvinila...  

Těžkým zraněním mladého muže skončil incident, který se odehrál již v polovině minulého týdne v jednom lounském baru. V pozdních večerních hodinách udeřil tehdy neznámý útočník 36letého muže pěstí do levého spánku, čímž mu způsobil velmi vážné zranění, se kterým se poškozený nyní léčí na jednotce intenzivní péče jedné nemocnice v Ústeckém kraji. Policisté, kteří byli o této události informováni až dodatečně, rozjeli začátkem týdne intenzivní pátrání po útočníkovi. Ve čtvrtek se podezřelého podařilo zadržet přímo v teritoriu města Loun. Jedná se o 34letého tamního muže, který byl již v minulosti opakovaně trestán. Policejní komisař jej ještě téhož dne obvinil z trestného činu ublížení na zdraví podle § 146/3 trestního zákoníku, který za tento skutek stanoví trest odnětí svobody od dvou do osmi let. Zároveň na obviněného bude vypracován podnět k návrhu na uvalení vazby.

Další napadení v Žatci

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví 27letému mladíkovi ze Žatce. Ten se v polovině prosince minulého roku pohádal v jedné žatecké restauraci s 32letým mužem a následně došlo i na pěsti. Agresor udeřil poškozeného pěstí do obličeje a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a téměř měsíční pracovní neschopnost. Policisté nejprve věc šetřili jako přestupek, ale po obdržení lékařské zprávy ji překvalifikovali na trestný čin. Mladý útočník je vyšetřován na svobodě a pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu za tento trestný čin až tříleté vězení.

Nafta láká zloděje

Včera byla policistům nahlášena krádež motorové nafty z areálu jedné společnosti v Počeradech. Neznámý pachatel se údajně vloupal do palivových nádrží šesti zaparkovaných nákladních vozidel a následně z nich odcizil celkem 770 litrů motorové nafty. Způsobená škoda byla firmou vyčíslena na 27 540 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. 

Další krádež nafty byla včera oznámena policistům v Žatci.  Neznámý pachatel ji odcizil ze zaparkovaného nákladního tahače zn. Scania, který byl zaparkován v ulici Na Astře. Ze dvou palivových nádrží odčerpal celkem 230 litrů motorové nafty, čímž způsobil škodu za 8 590 Kč. I na tomto případu policisté pracují a po pachateli pátrají.

Okrádal družku

Po dobu několika měsíců v minulém roce okrádal svoji bývalou přítelkyni 31letý muž z Lounska. Při návštěvách v jejim lounském bytě počkal, až družka usne, pak vzal peníze a zmizel. Poškozenou pak vždy umluvil a slíbil, že peníze vrátí. Uvedeného jednání se dopustil ve třech případech, naposledy už ženě došla trpělivost a vše nahlásila policii. Muž ji celkem okradl o částku ve výši 28 000 Kč, kterou prohrál v hracích automatech. Ve středu proti němu zahájil policejní komisař trestní stíhání z krádeže. Vyšetřuje jej na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. ledna 2011

 

vytisknout  e-mailem