Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úhyn ryb v rybníku na Jaroměřsku

NÁCHODSKO – Škoda přesáhne desítky tisíc korun. 

Náchodští policisté z oddělení hospodářské kriminality vyšetřují úhyn ryb v chovném rybníce u Dolců na Jaroměřsku, kdy v něm začátkem září 2017 uhynulo velké množství kaprů, amurů, candátů a dalších zde vysazených ryb. Že s rybami není vše v pořádku, zaznamenali rybáři v neděli 3. 9. 2017.

K rybníku po oznámení o úhynu ryb dorazila policejní hlídka, pracovníci jaroměřského odboru životního prostředí, zástupce Povodí Labe, i zástupci dalších subjektů. Ve spolupráci s pracovníky z odboru životního prostředí a Povodí Labe bylo odebráno několik vzorků vody z rybníka a okolí k určení možného zdroje kontaminace vody v chovném rybníce. Předběžná škoda na uhynulých rybách byla vyčíslena na 80.000 korun. Už nyní je ale jasné, že celková způsobená škoda rybářům z místního svazu bude několikanásobně vyšší.

Policie případ zaevidovala a prošetřuje jako podezření z přečinu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. Na tento čin zákon pamatuje trestem odnětí svobody v délce trvání do šesti měsíců i trestem zákazu činnosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
8. 9. 2017 v 12:30

vytisknout  e-mailem