Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ujel bez placení

CHOMUTOV - Nepokradeš, Chyceni při krádeži....... 

Ujel bez placení
Z trestného činu krádeže se bude zodpovídat 28letý muž, který přijel na návštěvu do Chomutova z Teplic.  Navštívil také Jirkov, kde u benzínové čerpací stanice natankoval motorovou naftu nejen do auta, ale i do kanystrů. Zaplatit hotovost ve výši 3500 korun za odebrané pohonné hmoty však jaksi pozapomněl. Nasedl do auta a odejel. Policisté záhy zjistili jeho totožnost. Dále bylo zjištěno, že za obdobnou trestnou činnost stál před soudem v Karlových Varech již v říjnu loňského roku.
 
Nepokradeš
Tímto přikázáním se neřídila 29letá žena z Teplic. Navštívila kostel ve středu města a stihla přitom okrást 84letou seniorku, která přišla na mši. V nestřeženém okamžiku jí sebrala z lavice tašku a kostel opustila. Peněženku, odkud sebrala 200 korun na hotovosti, pak odhodila do odpadkového koše, kde byla také nalezena. Peníze pachatelka použila na nákup jídla, jelikož měla hlad. Při výslechu uvedla, že svého činu lituje, ale i tak na ní čeká obvinění z trestného činu  krádeže.
 
S lupem neutekli
Dvojice 21letých mladíků z Mostu kradla v chomutovské prodejně s elektronikou. Recordér v hodnotě 6 tisíc korun si jeden z pachatelů zastrčil pod bundu a chtěli odejít. Detekční rám se ale spustil a tak byli oba zadrženi. Policisté muže odvezli na služebnu, kde bylo zjištěno, že Mostečák stál před soudem za obdobnou trestnou činnost v nedávné době, kdy byl odsouzen k vykonání obecně prospěšných prací.
 
Vyhrožoval nájemníkům
Hlídka policistů z Kadaně zasahovala v obci Prunéřov, kde 46letý muž z Kadaně vyhrožoval nájemníkům. Běhal po domě a všem, co stáli na chodbě, vyhrožoval zabitím. V ruce přitom držel mačetu a pilu. Jelikož se tato situace již několikrát opakovala a nájemníci mají strach o své životy, přivolali na pomoc policii. Ta pachatele zadržela a převezla na útvar. Muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů – nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.  
 
Vykázali násilníka
Opustit společné bydliště musel 43letý muž z Chomutova. Po návratu z bowlingu se s manželkou nejdříve pohádal a pak ji fyzicky napadl. Incidentu byly přítomné i jejich dvě nezletilé dcery, které ze strachu o matku, přivolaly policejní hlídku. Teprve policisté zkrotili opilého násilníka, který neustále svou manželku napadal. Jelikož se toto jednání opakovalo již v minulosti a intenzita útoků je stále větší, přistoupili policisté k vykázání muže ze společného bytu. Nyní bude míst dostatek času přemýšlet o svém jednání. Lékařskou zprávu dodá žena později, skutek je vyšetřován jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Dvakrát kola
Jaro již klepe na dveře, ale do přírody nevyjedou na svých kolech hned dva poškození. Kdosi jim totiž kola odcizil. K první krádeži došlo v Chomutově, horské jízdní kolo za 10 tisíc korun zmizelo z chodby panelového domu v Hornické ulici. Nutno podotknout, že nebylo řádně zajištěné. Druhé oznámení o krádeži přijali policisté z Jirkova. Tam zloděj vnikl do vestibulu domu v ulici Alešova, odtud se dostal do sklepních prostor, kde odcizil hned dvě horská jízdní kola za 25 tisíc korun. Po pachatelích pátrají policejní hlídky.
 
8. února 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem