Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ujel z pumpy

DĚČÍN - Ujel z pumpy; Agresivní zákazník; Další mařenka; Neplaťte předem 

Je tomu pár dní, co na benzínovou čerpací stanici v Děčíně přijelo jisté vozidlo načerpat pohonné látky. Řidič na naftě rozhodně nešetřil a natankoval svému miláčkovi za pěkných osm tisíc korun. Placení ale vynechal a rovnou odjel. Policisté z obvodního oddělení se pustili do práce a výtečníčka nakonec vypátrali. Ani mu nepomohlo, že na vozidlo v době čerpání přimontoval jiné registrační značky. Ty prý našel. Ve zkráceném přípravném řízení si v těchto dnech si vyslechl podezření z krádeže. Vzhledem k recidivě teď čelí hrozbě až tříletého vězení.
 
 
Agresivní zákazník
 
 Hrozbu až dvouletého pobytu v nápravném zařízení si v těchto dnech vykoledoval třiatřicetiletý muž z Varnsdorfu. Minulý měsíc se totiž v jedné místní trafice nechoval zrovna jako slušný zákazník. Fyzicky napadl obsluhu a potom poškodil skleněné výplně, čímž vznikla škoda za necelé čtyři tisíce korun. Podezření z výtržnictví si na policejní služebně vyslechl včerejšího dne. Případ řeší muži zákona ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
Další mařenka
 
Vozidlo s devatenáctiletým řidičem z Varnsdorfu zastavila dnes v Děčíně po půlnoci ke kontrole hlídka policistů. A malér byl na světě. Mladík totiž není držitelem řidičského průkazu a navíc má platný zákaz řízení motorových vozidel. To posléze vyústilo ve sdělení podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to může bát provinilec potrestán až tříletým odnětím svobody.
 
 
Neplaťte předem
 
Mobilní telefon si prostřednictvím internetového portálu objednala osmadvacetiletá žena z Rumburku. Jako spousta jiných důvěřivců poslala peníze za zboží předem na účet „prodávajícího“, a čekala na svůj vysněný přístroj. Marně. Zůstala jen škoda kolem pěti tisíc korun a hořká zkušenost s placením cizím lidem předem. Případem se zabývají místní policisté. Pachateli v případě dopadení hrozí za podvod až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
 
 
 
4. listopadu 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem