Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Újezdy

Písek – Obracíme se na veřejnost s žádostí o pomoc při objasňování dopravních nehod. 

Písečtí dopravní policisté řeší v posledních dnech opravdu velký počet dopravních nehod, od kterých účastníci ujeli. Obracíme se na širokou veřejnost s výzvou na férové jednání, každému se může stát, že způsobí dopravní nehodu, když nedojde ke zranění osob a jde pouze o majetkovou škodu, je to nepříjemná situace, která však jde napravit. Ujet z místa a nic neřešit je ovšem nejen protizákonné, ale také ostudné chování.

Opakovaně zveřejňujeme případy, kdy se obracíme na veřejnost a případné svědky s žádostí o pomoc při pátrání po takových řidičích. Bohužel se setkáváme často s lhostejností, a přes to, že k nehodám dochází na velmi frekventovaných místech, kde je pravděpodobnost toho, že si lidé mohli něčeho všimnout veliká, linku 158 nevyužívají. Nebuďte lhostejní, přestože tentokrát nejde o váš majetek, příště to může být i váš vůz, který naleznete například na parkovišti poškozený.

Aktuálně řešíme například tyto dopravní nehody s újezdem.:

V době od podvečera dne 28. dubna do dopoledne dne 30. dubna poškodil zatím nezjištěný řidič šedý osobní automobil značky VW Tiguan. Majitel vůz parkoval v Milevsku na parkovišti u ulice Nádražní před obchodním domem Vzor. Škoda činí přibližně 40 000 korun.

Kolem jednadvacáté hodiny dne 2. května jel neznámý řidič ulicí Harantova v Písku ve směru od Mírového náměstí. Řidič odbočoval na křižovatce u firmy Gába vlevo a na přechodu nedal přednost přecházející chodkyni a ženu srazil. Následovalo nepochopitelné, ženě neposkytl pomoc a ujel.

Další nehoda je ze dne 6. května z Milevska. V ulici Úzká kdosi před půl třetí odpoledne jel od místního zahradnictví do centra a poškodil fasádu domu. Opět ujel.

V obci Bernartice ujela od nehody řidička dne 7. května. Zatím neznámá žena jela kolem půl čtvrté odpoledne ulicí Pod stadionem směrem od fotbalového hřiště. Během jízdy vyjela vpravo na parkoviště u hřbitova a narazila do zaparkovaného osobního automobilu značky Opel Astra. Žena měla po nehodě nejprve zastavit, ale po pár minutách ujela a nic neřešila.

Desetitisícovou škodu na nárazníku způsobil dne 7. května odpoledne zatím nezjištěný řidič, který v obci Albrechtice nad Vltavou na parkovišti před domem s číslem popisným 95 narazil do vozu značky Škoda Octavia combi, ujel.

 

Máte-li k popisovaným dopravním nehodám jakékoli informace, neváhejte a volejte policisty na linkách 974 235 254 či 158.

Děkujeme za pomoc.

 

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

9. května 2022

 

vytisknout  e-mailem