Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ujížděče zastavila až dopravní nehoda

Nejprve policejním pronásledovatelům ujel, ale ne na dlouho. Pak ho zastavila dopravní nehoda. 

Přibližně ve čtvrt na deset dopoledne chtěli policisté pohotovostní motorizované jednotky v oblasti Prahy 3 Žižkova zastavit a zkontrolovat vozidlo Audi A6. Jeho řidič ale pokyny k zastavení nerespektoval, a policistům se snažil ujet značně vysokou rychlostí, dosahující místy až ke 200 km/h. Při tom ohrozil nejen ostatní osobní motorová vozidla, ale například i autobus městské hromadné dopravy, nebo chodce, přecházející komunikace na vyznačených přechodech. Stejně bezohledně vjel do celé řady křižovatek na červený světelný signál. Nakonec se řidiči podařilo policistům pohotovostní motorizované jednotky na Jižní spojce, potažmo Štěrboholské radiále ujet, ale ne na dlouho.
 
O několik minut později totiž přijali operátoři linky 158 oznámení o dopravní nehodě. K té došlo v křižovatce ulic Kutnohorská a Dolnoměcholupská. Jejími účastníky byly Ford Transit a právě Audi A6, kterou policisté nedlouho před tím pronásledovali. Navíc jsme získali informaci, že posádka vozidla Audi vzala, neprodleně po nehodě, lidově řečeno nohy na ramena. Proto začaly hlídky pohotovostní motorizované jednotky okamžitě pátrat v okolí.
 
Toto pátrání bylo z části úspěšné, a to když se podařilo zadržet česky hovořícího mladíka, jakožto jednoho z pasažérů Audiny. K jeho osobě pak policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
 
Druhého cestujícího se zatím vypátrat nepodařilo, nicméně k jeho osobě jsme zjistili, že se jedná o cizího státního příslušníka, který má vysloven zákaz pobytu na území ČR.
 
Toto jsou hned dva důvody, proč s největší pravděpodobností vozidlo Audi před policisty ujíždělo. Po druhém muži policisté samozřejmě pátrají.
 
V rámci prošetřování se policisté, krom jiného zaměří také na zjištění faktu, kdo při ujíždění před policisty, a v době dopravní nehody předmětné vozidlo řídil.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 8. 2. 2015

vytisknout  e-mailem