Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ujíždějící motocyklista byl dopaden

KLADENSKO - Rychlá jízda, dopravní nehoda a útěk se staly motocyklistovi tentokrát osudným. 

V rámci součinnostní dopravní akce na pozemní komunikaci č. 1/16, která probíhala v dopoledních hodinách v pátek 20.května 2016, byla mezi obcemi Hvězda – Mšec  dopravními policisty z Kladna naměřena motocyklistovi rychlost dvě stě jedna km/h.

Po změření této rychlosti se vydalo policejní vozidlo VW Passat za ujíždějícím motocyklem, jehož řidič od prvopočátku nerespektoval  znamení k  zastavení vozidla dávané zvukovou a světelnou signalizací s nápisem „STOP POLICIE“ umístěným ve vozidle.

Svou nebezpečnou a riskantní  jízdou řidič motocyklu značky Honda pokračoval i při projetí obcí Mšec  ve směru na obec Řevničov.  Několik minut po jedenácté hodině se podařilo řidiči služebního vozidla přibližně po deseti kilometrech za neustále zapnuté  zvukové a světelné signalizace motocyklistu předjet  se signalizujícím nápisem „STOP POLICIE“.  Motocyklista i v této situaci nerespektoval výzvy a snažil se služební vozidlo objet zprava, což se mu nepodařilo a narazil do pravé zadní části služebního vozu. Následkem nárazu  spadl do příkopu a ihned se dal na útěk do lesního porostu.

Policista po zastavení vozidla vyběhl za utíkajícím řidičem do zalesněného porostu. Zasahující policista při pronásledování podezřelého muže použil výzvu, na kterou řidič  na útěku nereagoval, a proto policista následně použil donucovací  prostředek  varovný výstřel. Po varovném výstřelu se podezřelý muž zastavil a byl policistou zajištěn.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým ujíždějícím motocyklistou je čtyřiceti pětiletý muž ze Slánska, který se již v minulosti několikrát tohoto závažného  dopravního přestupku dopustil.  Tento neukázněný řidič, ani nevlastní řidičské oprávnění na motocykl, je držitelem řidičského oprávnění pro osobní vozidla skupiny B.

Při šetření dopravní nehody policisté  s podezřelým provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Následně byla provedena zkouška testem na drogy a v tomto případě byl výsledek pozitivní na látku Amphetamin. Podezřelý muž byl vyzván k lékařskému vyšetření, čemuž se dobrovolně podrobil. Odběr biologického materiálu bezdůvodně odmítl. Poté byl převezen na policejní služebnu v okrese Rakovník k podání vysvětlení.

 Zasahující policista si při zákroku způsobil poranění v oblasti krční páteře a dolní končetiny a nyní je v pracovní neschopnosti.

V současné době je případ ohrožujícího  motocyklisty za jeho riskantní a nebezpečnou jízdu v šetření a čtyřiceti pěti letý muž je podezřelý ze závažného přestupku v dopravě.

 

nprap.  JanaŠteinerová

tisková mluvčí

P CŘ  Kladno

23. května 2016

Odkazy do noveho okna

Ujíždějící motorkář

Služební vozidlo po dopravní nehodě 

Detailní náhled

Ujíždějící motorkář

Silnice nedaleko obce Hvězda na Slánsku 

Detailní náhled

Ujíždějící motorkář

Místo dopravní nehody u obce Řevničov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem