Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ujíždějícího motorkáře zastavila až namířená střelná zbraň

Český Krumlov – Motorkář ujížděl závratnou rychlostí. 

Scénu jako vystřiženou z akčního filmu mají za sebou policisté z českokrumlovského obvodního oddělení. Ti si v úterý 9. 5. 2023 ve večerních hodinách v rámci hlídkové činnosti v ulici Budějovická v Českém Krumlově všimli motocyklu, který se rozhodli zkontrolovat. Nechat se zkontrolovat však řidič v plánu neměl. Z tohoto důvodu na jejich výzvy k zastavení reagoval tak, že jim začal ujíždět směrem na obec Přísečná a dále směrem na obec Boršov nad Vltavou, a to místy rychlostí přesahující až 190 kilometrů v hodině.

Policisté se proto rozhodli, že ujíždějícímu motocyklu udělají zátaras. Řidič však zastavit nehodlal a zátaras objel. Policisté mu však byli stále v patách. I proto se rozhodl, že jim zkusí zmizet na lesní cestě u obce Březí na Českobudějovicku. Po chvilce ujíždění lesním porostem však řidič z motocyklu seskočil a snažil se policistům utéct. Ani to mu nepomohlo. Byl totiž dostižen a pod hrozbou namířené střelné zbraně na místě zadržen.

Policisté poté na místě zjistili, že měl pachatel pro své jednání důvod. Má totiž aktuálně vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, který mu má skončit až v roce 2025. Na místě se ke všemu odmítl podrobit testu na jiné návykové látky. Díky dobré práci policistů z Českého Krumlova mu však jeho jednání neprojde. Šestačtyřicetiletý muž totiž do čtrnácti dnů zamíří před soud, kde mu za spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Video z pronásledování: https://youtu.be/cjz8DL1-ggI

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz

12. května 2023

Odkazy do noveho okna

Motorkář ujížděl policii závratnou rychlostí

Motorkář ujížděl policii závratnou rychl... 

Detailní náhled

Motorkář ujížděl policii závratnou rychlostí

Motorkář ujížděl policii závratnou rychl... 

Detailní náhled

Motorkář ujížděl policii závratnou rychlostí

Motorkář ujížděl policii závratnou rychl... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem