Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ujíždějícího řidiče zastavil policista

Řidič ujel z místa nehody 

     Řidiče ujíždějícího od dopravní nehody zastavil policista.

     Od autobusové zastávky, která je umístěna po pravé straně silnice č. I/3 ve směru od Benešova na Mirošovice, vyjížděl třiatřicetiletý řidič Škody Felicia a chtěl odbočit doleva. Přitom vjel na velmi krátkou vzdálenost do jízdní dráhy osobnímu vozidlu Ford Focus, který jel ve směru od Benešova na Mirošovice a došlo ke střetu obou vozidel. Ford Focus narazil levým předním obrysem do levé zadní části Škody. Její řidič však nezastavil a z místa ujel. Kolem  nehody právě projížděl šestadvacetiletý policista, který nebyl ve službě a celou událost viděl. Za ujíždějícím řidičem se proto rozjel a zastavil ho u obchodního domu Lidl v Benešově.
 

     Policisté ze skupiny dopravních nehod provedli u obou řidičů dechové zkoušky. U řidiče Fordu byla negativní. Řidič Škody však byl pod vlivem alkoholu. Při prvním měření mu byla zjištěna hodnota 1,89 promile alkoholu, při druhém měření pak elektronický přístroj ukázal hodnotu 1,92 promile alkoholu v dechu. 
    

     Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na sto tisíc korun.  Řidič Škody Felicie je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.


 por. Bc. Zuzana Stránská

18. říjen 2011

vytisknout  e-mailem