Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ujížděl na motorce

Dnes krátce po šesté hodině ranní se policisté z Pohotovostní motorizované jednotky rozhodli zkontrolovat motocykl jedoucí po ulici Bělohorská. 

V okamžiku když se snažili motorku zastavit v křižovatce s ulicí Patočkova, řidič prudce zpomalil, najel na chodník a začal vysokou rychlostí ujíždět. Po chodníku dojel až do ulice Mládeže, kde sjel na silnici a dál ujížděl ulicí Nad Kajetánskou, po chodníku ulicí Parléřova až k ulici Milady Horákové. U Brusnice najel do parku, kterým prokličkoval zpět na Milady Horákové. Za křižovatkou s ulicí Svatovítská motorkář sjel na staveniště u tunelu Blanka, kde řidič na kluzkém povrchu nezvládl řízení a se spolujezdkyní havaroval. Během celé jízdy ohrožoval nejen ostatní řidiče, ale i chodce.
Při kontrole řidiče policisté zjistili, že má již od března letošního roku platný zákaz řízení motorových vozidel. Z tohoto důvodu byl na místě zadržen pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let.
 

nprap. Eva Kropáčová   3.7.2012

vytisknout  e-mailem