Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ujížděl od benzinové čerpací stanice bez placení a způsobil nehodu

PRAHA VENKOV- VÝCHOD - Od benzinové čerpací stanice na Praze východ ujížděl ve středu večer bez zaplacení třiačtyřicetiletý řidič, který nedal přednost v jízdě autobusu jedoucímu po hlavní silnici.  

Řidič osobního vozidla Renault Thalia natankoval do dvou barelů umístěných v kufru několik desítek litrů nafty, nasedl do vozidla a bez zaplacení  ujel.
 
Při výjezdu od čerpací stanice však nedal přednost autobusu jedoucímu po hlavní silnici a narazil do něj. Muž nebyl připoutaný, vyletěl bočním oknem ven. Utrpěl těžké zranění, se kterým byl vrtulníkem převezen do jedné z pražských nemocnic. Alkohol u řidiče autobusu byl na místě dechovou zkouškou vyloučen. Zda nebyl pod vlivem alkoholu či drog řidič osobního vozidla, ukáže až rozbor krve, neboť dechovou zkoušku nebylo možné na místě provést.
 
Policisté následně zjistili, že řidič má tři platné zákazy řízení, ten poslední až do roku 2016. Na autě měl navíc odcizené registrační značky.Je proto podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a také z obecného ohrožení, protože v autobuse jelo 15 lidí. Nikdo z nich naštěstí nebyl zraněn.
 
Policisté budou dále prověřovat, zda újezdů bez placení od čerpacích stanic nemá tento řidič na svědomí mnohem více.
 
 
por. Mgr.  Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-VÝCHOD
10. července 2014

 

vytisknout  e-mailem