Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Ujížděl, pak nabízel úplatek

Vyškov - dvaačtyřicetiletý muž se pokusil dvanácti sty korunami uplatit policisty vyškovského inspektorátu cizinecké policie. 

V noci z šestého na sedmý listopad 2009 prováděli policisté vyškovského inspektorátu cizinecké policie v Bučovicích naši každodenní činnost, takzvané schengenské pátrání.
 
Jedním ze zastavovaných vozidel byl i bílý VW Caddy, jehož řidič však pokyny k zastavení nerespektoval, policisty objel a ujížděl dále ve směru k bučovické městské části Kloboučky. Policisté ihned začali vozidlo pronásledovat a po několika okamžicích vozidlo dostihli a zastavili.
 
Při pronásledování vozidla policisté ani na okamžik neztratili s vozidlem vizuální kontrolu, takže si všimli, že řidič si po zastavení přesedl na místo spolujezdce a policistům uvedl, že řidič utekl, ale že o ní policistům nic neřekne, protože se jedná o osobu blízkou.
 
Po předložení dokladů policisté dvaačtyřicetiletého muže, který evidentně jevil značnou známku podnapilosti, vyzvali k dechové zkoušce na alkohol, což však odmítl a místo dechové zkoušky policistům nabídl úplatek ve výši 1200,- Kč za to, že na „celou věc zapomenou“.
 
Policisté muže zadrželi, převezli jej k lékařskému vyšetření a na policejní služebně s ním zahájili trestní stíhání pro trestné činy podplácení a řízení motorového vozidla bez řidičského průkazu, protože řidič nejen že byl opilý, policisty se pokusil podplatit, ale ani nevlastní řidičské oprávnění.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem