Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ujížděl policejní hlídce

LIBEREC - Důvodem byla blokace řidičského oprávnění. 

V úterý 11. září po 16.00 kontrolovala hlídka dopravního inspektorátu Liberec vozidla na silnicích Liberecka. Při kontrole na silnici I/13 ve směru od Jitravy na Bílý Kostel zaznamenali policisté podivnou jízdu jednoho z motocyklistů. Motocyklista, který řídil motocykl značky Suzuki GS 500, policistům při zastavování nejprve naznačil, že v pořádku zastaví, ale vzápětí začal ujíždět pryč. Pomocí výstražné zvukové signalizace byl pronásledován, až před Dolním Sedlem nezvládl řízení, vyjel do příkopu a utíkal pryč. Při pronásledování museli policisté použít i donucovacích prostředků, tzn. výzvy použití zbraně, varovné výstřely, hmaty a chvaty.

Po předvedení na policejní stanici policisté zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění, kdy má zablokované řidičské oprávnění ( tzn., že po ukončení doby trestu nepředložil potřebné doklady k navrácení řidičského oprávnění). Motocykl, který řídil, má již dva roky neplatnou technickou kontrolu.

Svým chováním a jednáním se dopustil spáchání řady přestupků v dopravě, kdy za řízení se zablokovaným řidičským oprávněním mu hrozí trest ve správním řízení představující zákaz řízení na dobu 1 – 2 roky a bloková pokuta ve výši 25 000 – 50 000 Kč. Muž je navíc  podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí

por.Mgr.Ludmila Knopová
12. září 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem