Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ujížděl policejní hlídce...

Včera v noci, kolem 22,30 hodin, zahlédla policejní hlídka na křižovatce ulic Borovského a Kosmonautů v Karviné osobní vozidlo s rozsvícenými dálkovými světly. Chtěla na tuto skutečnost upozornit řidiče vozu, proto se rozjela za ním. Řidič ale zrychlil a hlídka ho zastavvila až na ulici Ciolkovského v Karviné-Ráji. Než však policisté vystoupili z vozu, řidič se opět rozjel ke kruhovému objezdu u HM TESCO, kde odbočil na Tř. 17. listopadu a jel ve směru k zimnímu stadionu. Pokračoval dále ven z města po ulici Ostravská, přejel most a odbočil na ulici Lipiny.  Vzhledem k rychlé jízdě nezvládl řízení a po několika stovkách metrů vyjel ze silnice a havaroval do příkopu.

Hlídka muže vyprostila z vozu naštěstí bez zjevného zranění. Policistům muž přiznal požití alkoholických nápojů před jízdou, dobrovolně se podrobil orientační dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přivolaný lékař rozhodl o hospitalizaci, muž souhlasil, ale odmítl odběr krve.

Bylo zjištěno, že se jedná o 20letého muže z Karviné, který vlastní řidičské oprávnění. Majitelem vozu není, vůz měl vypůjčený od 22letého muže z Orlové. Majitel vozu se na místo dostavil osobně a červený VW Golf si zajistil.

Okolnosti bezohledné rychlé jízdy prošetřují policisté dopravního inspektorátu.

DN 0408_08.jpg DN 0408_08.jpg

vytisknout  e-mailem