Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ujížděl policistům

CHEBSKO – Byl v zákazu řízení.  

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Třiatřicetiletý muž v pondělí dne 14. 3. dopoledne řídil v Aši osobní vozidlo značky BMW. Při jízdě byl policisty vyzván k zastavení vozidla, za pomoci výstražných zvukových a světelných znamení s nápisem STOP. Ta tuto výzvu opakovaně nereagoval, zrychloval svou jízdu a začal hlídce ujíždět nejprve na obchvat města Aš směrem na Cheb, poté se vrátil zpět do města, projížděl kolem místní základní školy a poté pokračoval do centra Aše. Svou bezohlednou jízdou měl porušovat dopravní předpisy a ohrožovat ostatní vozidla.

Na křižovatce ulic Dukelská a Janáčkova mu další policejní hlídka služebním vozidlem zablokovala průjezd, proto zde musel již zastavit. Řidič s policisty nechtěl spolupracovat, uzamkl se ve vozidle a nereagoval na výzvy policistů. Ti proto museli přistoupit k použití donucovacích prostředků a vytáhnout řidiče z vozidla. Poté ho převezli na policejní služebnu.

V policejních evidencích policisté zjistili, že muž řídil osobní motorové vozidlo, ačkoliv má Okresním soudem uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Navíc policisté zjistili, že řidič je pozitivní na přítomnost omamným a psychotropních látek.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval. Na rozhodnutí soudce si obviněný počká v policejní cele. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí
16. 3. 2016

vytisknout  e-mailem