Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ujížděl policistům

PLÁNICKO - Jel s motocyklem, na výzvy policistů nezastavil a najížděl i na policistu. 

V sobotu 29. února tohoto roku jel řidič na motocyklu značky Honda 125, na kterém nebyla umístěna registrační značka. Muž projížděl u obce Myslív a policisté z obvodního oddělení v Plánici chtěli řidiče kontrolovat. Muž na světelný nápis nereagoval a ujížděl směrem na obec Polánka, kdy za obcí Myslív odbočil na polní a lesní cestu. Policisté jej vozidlem pronásledovali a vzhledem k členitému terénu, dva policisté i pěšky prozkoumávali místo, kde se řidič skrýval. Následně muž opět vyjel a na výzvy policistů nereagoval a s motocyklem se rozjel proti policistovi, který použil donucovací prostředek hrozba střelnou zbraní.

Řidič opět nereagoval a pokračoval v jízdě, policista musel před jedoucím motocyklem uskočit. Po několika metrech řidič s motocyklem havaroval a byl zadržen policisty, kteří použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta.

Policisté zjistili totožnost třiadvacetiletého muže z obce na Plánicku, který se odmítl podrobit dechové zkoušce, testu na návykové látky i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči.

Muž měl v batohu igelitový sáček s bílou krystalickou látkou, který policistům vydal. Dále policisté zjistili, že řidič měl platnou blokaci řidičského oprávnění.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu  přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

nprap. Ladmanová Dana

2. března 2020 

vytisknout  e-mailem