Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ujížděl před policisty, daleko však nedojel

DOMAŽLICKO – Motorkář, s platným zákazem řízení, se snažil ujet před policejním vozem. Zastavil ho pád. Nyní mu již bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Na začátku měsíce května 2024 v odpoledních hodinách policisté z obvodního oddělení Kdyně spatřili při hlídkové činnosti v okolí obce Koloveč projíždět po pozemní komunikaci II. třídy č. 185 motocykl, který nebyl opatřen registrační značkou. Policejní hlídka se ihned rozjela za tímto dopravním prostředkem. Policisté dávali motorkáři výzvu k jeho zastavení zapnutím světelného a zvukového výstražného zařízení umístěného na služebním vozidle spolu s nápisem STOP. Řidič však této výzvy neuposlechl a snažil se policejní hlídce ujet. Po pár metrech ujíždění před policisty řidič motocyklu odbočil doleva na polní cestu, kde však najel na terénní nerovnost a i s motorkou havaroval. Policisté u něj okamžitě zastavili.

Naštěstí řidič motocyklu neutrpěl žádná zranění a provedená dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu před jízdou. Kontrolou a šetřením na místě policisté zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého muže, kterému byl uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny s platností do konce měsíce května letošního roku. Na místo byli přivoláni domažličtí dopravní policisté. Dotyčnému muži policejní vrchní inspektor z dopravního inspektorátu Domažlice sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy za takové jednání mu může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Bc. Barbora Šmaterová, DiS.
29. května 2024

Odkazy do noveho okna

Motorkář 1

Motorkář 1 

Detailní náhled

Motorkář 2

Motorkář 2 

Detailní náhled

Motorkář 3

Motorkář 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem