Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ujížděl s kufrem plným cigaret

MOST - Policie zadržela muže, který ukradl cigarety; Kolo ukryli pod listí, policie ho náhodně objevila.  

 Policisté hlídkové služby zadrželi podezřelého, který se měl v noci na čtvrtek dopustit krádeže. Muž ve věku 32 let z obce na Mostecku přijel osobním vozidlem v nočních hodinách k jedné litvínovské benzinové čerpací stanici. Násilím vnikl do uzavřeného objektu a uvnitř měl odcizit cigarety různých značek v přibližné hodnotě 17 tisíc korun. Další škodu za 20 tisíc korun zanechal na objektu, který při vloupání poškodil. Poté nasedl do vozidla a z místa odjel. Pachatele si všiml náhodný svědek, který přivolal policii. Po vozidle začaly okamžitě pátrat hlídky na základě popisu. Ujíždějící vozidlo zaregistrovali policisté hlídkové služby na silnici pod hradem Hněvín. Řidiče policie zastavila u mostecké knihovny. Ve vozidle nalezla větší množství cigaret různých značek. Řidič měl řezné poranění ruky, které si způsobil při vloupání. Policisté mu poskytli první pomoc. Provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní a odvezli ho do nemocnice na ošetření. Podezřelý skončil v cele. Včera ho vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Ukradli kolo a schovali ho v lese pod listí, našli ho náhodně policisté

Policisté z policejní stanice Meziboří našli v lese horské kolo, které bylo odcizeno z jednoho litvínovského supermarketu. Kolo tam měli odcizit dva mladí muži ve věku 29 a 31 let, oba z Litvínova. Ti vnikli za použití násilí nepozorovaně do prostoru pro zaměstnance a tam našli odstavené jízdní kolo jednoho z pracovníků. Kolo odvezli do obce Meziboří a v lesním porostu ho zahrabali pod listí. Tři dny po krádeži prováděli policisté v místě pátrání po odcizených věcech z jiné trestné činnosti a všimli si předmětu, který byl ukryt pod listím. Dalším šetřením zjistili, že kolo zmizelo z litvínovského marketu. Nakonec odhalili i samotné pachatele. Ti z kola odcizili různé doplňky jako přilbu, tachometr, světla, brýle a další věci v hodnotě 2 600 korun. Kolo za 18 tisíc korun bylo vráceno majiteli a dvojici policie předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. V případě odsouzení můžou očekávat až tříletý trest odnětí svobody.


 

Policisté o víkendu kontrolovali chaty na Klínech a v Rašově

Policisté z policejnií stanice Nová Ves v Horách o víkendu kontrolovali v Krušných Horách rekreační objekty v rámci bezpečnostního opatření. Kromě nich se na akci podíleli i psovodi mostecké policie. Muži zákona během dnů provedli kontroly chatových oblastí v okolí Klínů a Rašova. Zajímali se o to, zda nedošlo k vloupání do objektů. Celkem zkontrolovali 74 rekreačních chat, chalup a dalších zařízení. Během kontrol nebylo zjištěno žádné narušení. V rámci opatření nebyl v těchto lokalitách zjištěn ani žádný pohyb podezřelých osob.



V parku si počíhal na svoji družku, která se vedla s jiným

Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 39letému muži. Ten zjistil, že jeho družka má asi jiného muže. Viděl ji s ním ve městě a poté si na ně počkal v parku. Ukryl se v křoví, a když procházeli kolem něj, vyskočil a opakovaně udeřil 22letého muže do obličeje. Dvojice upadla na zem a útočník poškozeného stihl ještě kopnout. Napadený se bránil a zřejmě také výtečníkovi uštědřil nějaký políček. Poškozený utrpěl drobné poranění, útočník vyvázl s boulí na čele. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.


 

Ze žárlivosti poškodil rivalovi auto

Cizí auto měl poškodit 35letý muž z Mostu. Měl podezření, že se jeho majitel schází s jeho přítelkyní. Když se nemohl dostat do bytu, odešel na parkoviště k vozidlu a poničil ho. Rozbil zadní sklo, utrhl obě zpětná zrcátka a poškrábal lak na kapotě. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 50 000 korun. Policisté obvodního oddělení Mostečanovi sdělili na základě výsledků šetření podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Případ se stal koncem prosince ve večerních hodinách.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most, 31. ledna 2014


 

vytisknout  e-mailem