Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Ujížděl, skončil s hřebíkem v zádech

Hodonín - Hodonín zažil dnes v noci policejní honičku po polní cestě. 

Včera, dne 9.8.2010 třicet minut před půlnocí policisté hodonínského inspektorátu cizinecké policie v ulici Marxova v Hodoníně zastavovali řidiče nákladního vozidla Fiat Ducato. Řidič vozidla po výzvě k zastavení přijel k hlídce, zastavil, zhasl potkávací světla, nechal rozsvícena pouze světla  obrysová. Když policisté přistupovali k vozidlu, řidič se prudce rozjel a začal ujíždět dále po Marxově ulici a po ujetí třiceti metrů odbočil na polní cestu, vedoucí souběžně s železniční tratí.
 
Policisté nasedli do vozidla a začali vozidlo pronásledovat. Řidič však zvolil špatnou únikovou cestu a sám se chytil do pasti, protože po čtyřstech metrech s vozidlem havaroval do výkopu, který byl na cestě proveden. Řidič se ale ani tak nevzdával možnosti úniku před policisty, po havárii se schoval do výkopu pod vozidlo a snažil se ukrýt.
 
Důvody proč chtěl policistům ujet byly dva, při dechové zkoušce šestadvacetiletý muž z Hodonína nadýchal 2,04‰ alkoholu v krvi a druhým důvodem bylo vyhlášené pátrání po jeho osobě hodonínskými kriminalisty. Při prováděných dechových zkouškách si řidič začal stěžovat na bolest zad. Policisté jeho prohlídkou zjistili, že v oblasti levé ledviny má zabodnutý hřebík, proto na místo přivolali rychlou záchrannou službu Hodonín.
 
Dopravní nehodu vyšetřují policisté z dopravního inspektorátu a muže si převzali hodonínští kriminalisté
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem