Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ujíždění, nabourání a neuposlechnutí výzvy

HRADECKO - Policisté museli ženu z auta vytáhnout. 

Minulý týden krátce před půlnocí policejní hlídku zaujalo osobní vozidlo, které se po úsecích se zhasnutými potkávacími světly a zapnutými blinkry pohybovalo na silnici I/11 u Třebechovic pod Orebem. Řidičku světelnými a zvukovými signály vyzvala k zastavení, na což však žena nereagovala, a pokračovala v jízdě. Po chvíli zastavila a než ji hlídka dojela, opět se rozjela. Tento manévr několikrát zopakovala. Když ji hlídka v centru obce Nepasice opět dostihla, zablokovala ji služebním vozidlem cestu. V ten moment žena začala couvat, čímž narazila do osobního vozidla, které za ní zastavovalo. Po nárazu žena náhle stočila auto ostře vpravo a přes chodník začala opět ujíždět po účelové komunikaci směrem k Libranticím. Po několika stech metrech ji hlídka opět dostihla a řidička sama zastavila. Odmítla však vypnout motor a vystoupit z vozidla, které uzamkla. Hlídka před přední kola jejího auta preventivně položila zastavovací pás. Na opakované výzvy k vystoupení z vozidla žena nereagovala a stále seděla za volantem. Policisté proto museli násilně vniknout do vozidla. Na straně spolujezdce rozbili okénko, ženu odpásali a přes její odpor vytáhli z vozidla. Jelikož stále nechtěla s policisty spolupracovat, vzpírala se, musela být zajištěna a nasazena pouta. Dvaatřicetiletá žena z Bruntálska se odmítla podrobit jak dechové zkoušce, tak i orientačnímu testu na drogy. Odmítla také předložit doklady potřebné pro řízení vozidla.
Policisté ženu převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde ji lékař uznal schopnou pobytu v policejní cele. Auto policisté zajistili a odtáhli na služební parkoviště.
Při dopravní nehodě se nikdo nezranil, na ženině autě škoda nevznikla a u druhého auta, u jehož řidiče byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou, byla škoda odhadnuta na 5 tisíc korun.

Přestože žena s policisty ráno začala komunikovat, odmítla se jakkoli k incidentu vyjádřit. Policisté ji po úkonech propustili, auto jí vrátili a její protiprávní jednání oznámili správnímu orgánu k projednání.

por. Iva Kormošová
21.6.2023, 12.30

vytisknout  e-mailem