Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ukázky pro nadaci

KAŠPERSKÉ HORY - Policisté a hasiči připravili program pro bývalé kolegy. 

     Středeční odpoledne 24.6.2015 strávili policisté a hasiči společně se svými bývalými tělesně postiženými kolegy, kteří  zranění utrpěli při plnění služebních úkolů. Akci zorganizovala pro "své svěřence" Nadace policistů a hasičů v rámci jejich  léčebně ozdravného pobytu v Kašperských Horách.  Program připravili policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje. 

     Nejenom názorné modelové situace mimořádných událostí, které složky IZS řeší, ale i rozhovory a  ukázky současné techniky, vozového parku, výstroje a výzbroje, nadchly všechny zúčastněné.  Na vlastní oči se tak všichni mohli přenést na místo zákroku zásahové jednotky a zadržení nebezpečného pachatele, nebo k zásahu z výšek a následnému slaňování, či na místo dopravní nehody a záchraně zraněné osoby ve voze. Obdiv sklidila i práce policejních psovodů a výcvik jejich čtyřnohých svěřenců. Policisté si pro své bývalé kolegy připravili i perličky v podobě ukázek zbraní odboru kriminalistické techniky a expertiz a speciální výstroje i výzbroje zásahové jednotky. Velmi zajímavé bylo pro "osazenstvo" i vyprávění na téma natáčení policejního seriálu na Obvodním oddělení Kašperské Hory a historie policie a četnictva na Klatovsku.

     Další akce je pro Nadaci policistů a hasičů připravena na srpen. Letního pobytu se v Kašperských Horách zúčastní pozůstalí po zahynulých policistech a hasičích. Všichni aktéři ukázek a organizátoři celé akce doufají, že i tato připravovaná akce zpříjemní a zpestří pobyt chráněnců nadace na Šumavě a díky nim si odnesou spoustu nových zážitků.

por. Bc. Jana Tomková
25.6.2015

 

vytisknout  e-mailem