Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ukončeno prověřování dopravní nehody

KLATOVSKO - Dopravní nehoda u Vlčkovic z měsíce července letošního roku. Na následky zranění zemřel motocyklista. 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování prověřovali dopravní nehodu, ke které došlo dne 19. července letošního roku u obce Kolinec. V 11.45 hodin u obce Vlčkovice, vyjížděl z místa ležícího mimo komunikaci, na silnici II. třídy číslo 187, řidič 66 letý muž s osobním vozidlem tovární značky VW Polo směrem na Kolinec  a vjel na silnici v době, kdy levotočivou zatáčkou přes horizont přijížděl motocyklista a došlo ke střetu.

     V uvedenou dobu jel 39letý muž z Prahy na motocyklu zn. Yamaha po komunikaci ve směru od Kolince na obec Brod a řidiči se nemohli navzájem vidět. Podle znaleckého zkoumání bylo zjištěno, že  motocyklista jel vyšší rychlostí než 90 km/h. Motocyklista na následky zranění na místě zemřel a byla nařízena soudní pitva. U řidiče osobního vozidla byla provedena dechová zkouška, která byla negativní.

Na uvedenou dopravní nehodu byl vypracován znalecký posudek z oboru silniční doprava a podle trestního řádu byla věc odložena, protože nejde ve věci o podezření z trestného činu.

 

nprap. Ladmanová Dana

14.12.2015

vytisknout  e-mailem