Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ukončil jízdu na železniční trati

KLATOVY - Muž se odmítl podrobit dechové zkoušce i lékařskému vyšetření. Porušil zákaz činnosti, kdy nesmí řídit motorová vozidla. 

Po Klatovech jel ve čtvrtek 13. ledna tohoto roku řidič s vozidlem značky Škoda Octavia. Projížděl ulicí Za Kasárny ve směru od ulice V Nuzných, kde po předjetí vozidla značky Ford Focus v 15.50 hodin odbočil vpravo na železniční přejezd. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy, kdy vjel na železniční koleje. Policisté přijali oznámení o dopravní nehodě a vyjeli na místo, kdy zjistili totožnost místního čtyřicetiletého muže. Dopravním policistům muž tvrdil, že vozidlo neřídil a byl spolujezdec, ale podle svědků vzniklo důvodné podezření, že vozidlo skutečně řídil. Muž se odmítl podrobit dechové zkoušce a lékařskému vyšetření, zda neřídil pod vlivem alkoholu.

Policisté v rámci dalšího šetření zjistili, že muž má podle rozhodnutí Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce října 2021 na 16 měsíců.

Odhadnutá hmotná škoda činí 20 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Dana Ladmanová

12. ledna 2022

vytisknout  e-mailem