Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ukončil jízdu v kolejišti

SUŠICKO - V pondělí odpoledne sjel řidič s vozidlem ze stráně a skončil na kolejích. 

     V pondělí 4. ledna 2016 okolo 16.20 hodin jel řidič 40letý muž z Horažďovicka s vozidlem tovární značky Škoda Fabia po komunikaci číslo III/1695 ve směru od obce Čimice na Čepice. Na komunikaci v klesání, v levotočivé zatáčce, nepřizpůsobil rychlost jízdy a na zasněžené a namrzlé vozovce dostal s vozidlem smyk, sjel vpravo ze svahu, kde přerazil dopravní značku návěst před železničním přejezdem a zůstal stát s vozidlem na kolejišti.

Řidič z vozidla vystoupil, u místa dopravní nehody zastavila řidička s dalším vozidlem a zavolali na tísňovou linku a oznámili, že vozidlo se nachází v kolejišti. Zároveň jel ve směru od Sušice vlak a řidič běžel směrem k němu a rukou zamával, kdy upozornil strojvedoucího na překážku v kolejišti a vlak byl včas zastaven. Vlaková doprava nebyla ohrožena, protože byla přijata opatření a výluka na trati byla přibližně tři hodiny po dobu vyproštění vozidla a vyšetření dopravní nehody.

Na místo se dostavili pracovníci drah konkrétně  drážní HZS a členové správy železniční a dopravní cesty, kteří překontrolovali trať.

Řidič byl převezen k lékařskému vyšetření a propuštěn. Dechová zkouška byla u řidiče negativní.

Škoda na dopravní značce a vozidle činí 51 tisíc korun. Vyřešeno na místě blokovou pokutou.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

5. 1. 2016

 

vytisknout  e-mailem