Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ukradená peněženka z parapetu

KLADENSKO – Dávejte si pozor na své věci, drzost zlodějů je nevyzpytatelná. 

Na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno dne 11. května 2021 oznámila šestatřicetiletá žena z Prahy, že jí byla odcizena peněženka v obci Brandýsek na Kladensku.

Neznámý pachatel v průběhu jedné hodiny v čase od 10.30 do 11.30 hodin v úterý 11. května 2021 vstoupil na volně přístupný pozemek rekonstruovaného domu v ulici Slánská v obci Brandýsek, odkud z parapetu okna odcizil položenou peněženku. Obsahem peněženky byly tři platební karty, osobní doklady a mobilní telefon značky Samsung. Pachatel svým jednáním způsobil poškozené ženě škodu ve výši 7 500,-Kč.

Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů. Policisté po podezřelém pachateli nadále pátrají.

Policisté upozorňují občany,  aby si i na svých pozemcích zabezpečili před krádeží svůj majetek. Jedině preventivním zabezpečením může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

Občané, neopomínejte si na svých pozemních zabezpečit nejen svá jízdní kola, zahradní nábytek, grily, ale i ponechané peněženky, mobilní telefony nebo doklady. Neopomínejte ani na zabezpečení svých vozidel, i když jsou zaparkovaná na pozemních u rodinných domů a ani v nich neponechávejte žádné doklady, finanční hotovosti a cennosti. Drzost zlodějů je nevyzpytatelná a každá volně ponechaná věc se pro zloděje stává snadnou kořistí, která je pro něj velkým lákadlem, jak se obohatit ve svůj prospěch.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
12. května 2021

vytisknout  e-mailem