Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ukradené peněženky a kabelka

Prostějov - Dvě ženy přišly o peněženku, jedna o kabelku.  

Včerejšího dne přijali prostějovští policisté hned tři oznámení, týkající se krádeží peněženek a kabelky. K první z nich došlo v pondělí 9.12.2013 v dopoledních hodinách na přesně nezjištěném místě v Prostějově. Neznámý pachatel zatím nezjištěným způsobem okradl 58 letou ženu o peněženku s celým obsahem. Způsobil jí škodu za 4 400 korun. Ke druhé krádeži došlo rovněž 9. prosince, v pozdních odpoledních hodinách v jedné z prodejen v jednom z obchodních center v Prostějově. Neznámý pachatel zde v nestřeženém okamžiku okradl o peněženku 68 letou paní. Ta ji měla v jedné z kapes kabátu. Způsobil jí škodu za 730 korun. O kabelku s věcmi přišla i 48 letá paní. V úterý 10. prosince odpoledne ji nechala v kufru svého vozidla , zaparkovaného na parkovišti u jednoho ze supermarketů v Prostějově. Neznámý pachatel toho využil a kabelku jí vzal. Paní tak způsobil škodu za 8 800 korun.
 
Policie ČR radí, aby lidé byli obezřetní. Kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí, např. nákupní centra, hromadné dopravní prostředky,sportovní a kulturní akce, hrady, zámky, muzea a často využívají nepozornosti lidí.
 
Několik rad, jak se vyhnout okradení: 
  • Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně.
  • Peněženku uložte na dno nebo do spodní části kabelky nebo nákupní tašky.
  • Kabelku nebo tašku přes rameno nenechávejte viset na zádech, ale mějte ji stále na očích. Kabelku ani tašku nepokládejte v obchodech na police a nenechávejte ji v nákupním vozíku.
  • Vyhýbejte se návalům mnoha lidí, tlačenice nahrává zlodějům a okradení může proběhnout bez povšimnutí.
  • Používáte-li platební kartu, nepište si na ni, ani na lísteček do peněženky PIN kod.
  • Při vybírání z bankomatu si hlídejte své soukromí. Dávejte pozor, jestli vás někdo nesleduje příliš zblízka.
  • V případě krádeže ohlaste tuto skutečnost na policii – odcizené doklady, PIN karta, mobil – vše se dá zablokovat a tím zamezit přístupu zloděje k vašim financím.
  • Nikdy se před nikým nechlubte svými financemi.
 

por. Mgr. Irena Urbánková

12.12.2013

vytisknout  e-mailem