Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradenou motorku nedotlačili

VSETÍNSKO: Zlodějům hrozí několikaletý pobyt za mřížemi.  

Valašskomeziříčtí policisté zadrželi dva zloděje, kteří ukradli z garáže rodinného domku motocykl. Muži byli obviněni ze tří trestných činů a hrozí jim až pětileté vězení.
 
V sobotu před polednem se dva muži ve věku 20 a 22 let domluvili, že odcizí z garáže rodinného domku motocykl. Věděli, že v garáži motorka je, protože do domku, kde nikdo trvale delší dobu nebydlí, chodili krást měď a železo. Mladíci vypáčili vstupní dveře ze zahrady, vnikli do přízemí, odkud se dostali do garáže. Násilím otevřeli dveře garáže a motocykl zn. Honda CB 750 vytlačili ven. Nastartovat ho nemohli, protože neměli klíče. Nezbývalo jim, než motorku odtlačit. Jak si tak těžký stroj po ulici tlačili, tak spatřili policejní vozidlo, které u nich zastavilo. Policisté zloděje po krátkém výslechu a příjezdu majitele motorky na místo, zadrželi. O dvou podezřelých mužích tlačících motorku po ulici se kolegové dozvěděli od svědků. Mladíci skončili v policejních celách. Plánovali si, že motorku schovají do garáže jednoho z nich a pak ji prodají. Pětapadesátiletému majiteli mladíci motocykl v hodnotě 80 000 korun při tlačení poškodili, protože jim třistakilový stroj spadl na zem. Ulomili tak stupačku, nožní řazení a zrcátko, čímž vznikla škoda za 11 000 korun.
 
Dvojici mladíků z Hodslavic a Valašského Meziříčí policejní komisař sdělil obvinění z tr. činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Včera odpoledne jsme je propustili na svobodu.
 
 
18. března 2013,  por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem