Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ukradený motocykl má opět svého majitele

LIBEREC - Vesečtí policisté řeší případ ukradeného a znovu nalezeného motocyklu. Ke krádeži došlo v noci ze středy na čtvrtek v Doubí.  

Včera odpoledne vesečtí policisté oznámili majiteli odcizeného motocyklu Honda, že  tento jeho stroj našli ležící v travnatém porostu cca 10 metrů od vozovky v ulici Pilínkovská v Liberci. Poškozený muž odvezl svojí motorku ještě před tím, než mu byla ukradena, do servisu ke známému v Jablonci nad Nisou. Mechanik, kterému motorku svěřil, ji používal pro své potřeby s jeho souhlasem. Tento týden ve středu 7. října ji automechanik zapůjčil svému bratrovi a ten ji zaparkoval na parkovišti u obchodního domu v ulici České mládeže v Liberci a uzamkl bezpečnostním řetězem. Na parkovišti si však tento motocykl Honda  vyhlédl zloděj, který  ho po překonání bezpečnostního zámku během noci na čtvrtek odcizil, projel se na něm a poté ho odložil na místě, kde jej včera odpoledne našli policisté z Vesce. V případě odcizení motorky by majiteli vznikla škoda přesahující dvacet tisíc korun.

Vesečtí policisté proto v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Pachateli, v případě dopadení, hrozí před soudem až dvouletý trest.

  

9. 10. 2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem