Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ukradeným mobilem si platil hru v automatech

Neznámý zloděj ukradl mobilní telefon. S jeho pomocí pak utrácel za automaty. 

Policisté od letošního srpna pátrají po neznámém muži, který odcizil mobilní telefon z otevřeného okna v dílně ve Viklefově ulici v Praze 3. Využil tak zřejmě chvilky, kdy si majitel odskočil na oběd a mobil zapomněl na parapetu okna.
 
V souvislosti s touto krádeží policisté pátrají také po muži, který hned druhý den prostřednictvím tohoto odcizeného telefonu provedl několik mobilních plateb v jedné z heren ve Vinohradské ulici v Praze 3. Tento muž provedl v průběhu třiceti minut v celkem pěti případech transakce v částce dosahující bezmála pět tisíc korun. V tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že muž, který odcizil mobilní telefon, je totožný s podezřelým, který provedl neoprávněné platby v herně.
 
Majiteli odcizením mobilního telefonu, ale i provedenými mobilními transakcemi vznikla škoda, která přesahuje částku šest a půl tisíce korun. Případ je kvalifikovaný jako trestný čin krádež, za což podezřelému v případě vypátrání a jeho odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Podezřelý muž byl ve věku od 20 do 30let zhruba 160 až 170 cm vysoké střední postavy. Měl světlou pleť a blond vlasy. V době návštěvy herny byl oblečen do červené mikiny se zipem, která měla na přední i zadní straně nápis. Pod mikinou měl tričko s černě lemovanými  bílo šedými pruhy. Dále byl oblečen do krátkých kalhot a na nohou měl světlé boty. Na hlavě měl sluneční brýle s bílými obroučkami.
 
Podobu podezřelého zachytily bezpečnostní kamery, proto jestli ho poznáváte, kontaktujte linku 158.
 
por. Bc. Jan Daněk – 23. 9. 2015
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem