Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl 21 jízdních kol

MOST - Vykrádal sklepy v Mostě a Meziboří; Banální hádka ohrozila život kamaráda; Na návštěvě ukradla šperky.  

 Na svědomí má 11 vloupaček, ukradl 21 jízdních kol

Mostečtí kriminalisté objasnili jedenáct případů krádeží vloupáním do sklepů a sklepních místností v Mostě a Meziboří. Podle nich má na svědomí krádeže 25letý muž z Mostu. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody a státnímu zástupci podal podnět na vazební stíhání.

Obviněný v mosteckých a mezibořských domech kradl od konce dubna do června letošního roku. V Mostě páchal trestnou činnost v šesti případech, do Meziboří zavítal pětkrát. Lákaly ho sklepní prostory, ve kterých se vloupával zpravidla za použití násilí do uzamčených kójí, dílen, kočárkáren, koláren či úklidových místností. Tam hledal věci k odcizení. Ukradl celkem 21 jízdních kol, bral horská, dámská, pánská i dětská. Hodily se mu i boty, různé oblečení, hokejová výstroj, sjezdové lyže, lyžařské i cyklistické přilby, dětská motorka, nářadí a prodlužovací kabely. Na lup chodil v kteroukoliv denní i noční dobu. Z  jednoho domu odnesl například dvě kola a dvoje lyže, z věžového domu v Mostě odcizil najednou čtyři jízdní kola. Je tedy pravděpodobné, že měl komplice. Policisté, kteří se na objasnění případů podíleli, zajistili část odcizených věcí. Mostečan měl část lupu u sebe, některé věci prodal a jiné objevili kriminalisté v zastavárnách, kde je obviněný zpeněžil. Celkem stíhaný muž napáchal krádežemi věcí škodu za více než 261 tisíc korun, další za 45 tisíc korun způsobil poškozením zařízení při násilných vloupáních. Policisté vyšetřují v souvislosti s tímto případem i další podezřelé osoby a nevylučují jejich obvinění. Obviněnému za toto jednání hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


 

V cizím bytě ukradla šperky, šla do vězení

Policie v Mostě obvinila z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 30letou ženu z Roudnice nad Labem. Krádeže se měla žena dopustit v jednom rodinném domě v Mostě, kde byla na návštěvě. V době nepozornosti hostitele odcizila v kuchyni náramek a náušnice v hodnotě 10 500 korun. Žena nekradla poprvé, byla již za obdobný delikt loni odsouzena. Od soudu převzala usnesení k nastoupení výkonu trestu, které jí bylo prokazatelným způsobem doručeno. Nástup do vězení však oddalovala. Policie ženu po obvinění zadržela a předala pracovníkům vězeňské služby.


 

Kvůli banalitě ohrozil život kamaráda

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z pokusu těžkého ublížení na zdraví 24letého muže z Mostu. Ten měl začátkem července kolem 04. hodiny ranní v prostoru vodní nádrže u obce Braňany napadnout stejně starého muže z Mostu, kterého znal. Oba tam byli spolu s dalšími osobami stanovat a grilovat. Napadení předcházela slovní banální rozepře, která vyústila v útok řeznou zbraní, kdy obviněný skládacím nožíkem ve tvaru platební karty s 5cm čepelí jedním úderem zasáhl poškozeného do krku a způsobil mu život ohrožující krvácející ránu. Zranění muže si vyžádalo okamžitý převoz do nemocnice, kde se podrobil operaci. Případ je nadále v šetření kriminální policie. Obviněný Mostečan měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, u druhého muže nebyla dechová zkouška s ohledem na způsobené zranění provedena. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Policie Mostečana vyšetřuje na svobodě.

 

Řídil přes zákaz, pozitivně mu vyšel test na drogy

Policisté hlídkové služby tento týden v časně ranní době zastavili k silniční kontrole řidiče osobního vozidla tovární značky Peugeot. Motorista nepředložil hlídce řidičský průkaz, protože má okresním soudem vysloven zákaz řízení do července příštího roku. Policisté u něj provedli s ohledem na podezření test na návykové látky, který byl pozitivní s výsledkem na canabis. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve. Muži ve věku 43 let byl předán záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 15. července 2015


 

vytisknout  e-mailem