Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl 5650 sazenic stromků

VSETÍNSKO: Zloděj odcizil stromky za 40 000 korun.  

Policisté v Karolince šetří v těchto dnech krádež několika tisíc sadbových stromků, které zmizely během čtyř dnů ze sklepa v Novém Hrozenkově, části Vranečka. Neznámý poberta způsobil krádeží škodu za téměř 40 000 korun.    
 
Karolinským policistům oznámil krádež stromků v sobotu dopoledne dvaačtyřicetiletý lesník z Nového Hrozenkova. Kolegům sdělil, že zmizení stromků zjistil v sedm hodin v sobotu ráno, když  chystal sadbové stromky k výsadbě do lesa. Uvedl, že celkem 5 000 stromků navezli do kamenného sklepa, který se nachází u bývalé lesní školky v místní části Nového Hrozenkova – Vranečka, ve středu odpoledne. Už z dřívější doby ve sklepě, který je rozdělený na dvě poloviny, z nichž každá má svůj vchod, nějaké stromky byly a dohromady se ve sklepě tedy nacházelo celkem 8 000 smrkových stromků a více než 1 000 bukových stromů.
 
Podle lesníků by se s tímto množstvím dala vysadit plochat o rozměru 1,2 hektaru. Firmě z Brumova-Bylnice vznikla krádeží škoda za bezmála 40 000 korun. Zloději hrozí v případě dopadení a prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Pokud někdo z občanů viděl pohyb podezřelých osob v místě krádeže, nebo zaznamenal, že by do místní části Vranečka jezdila opakovaně vozidla nebo nějaké větší auto, například dodávka, ať se ozve policistům na Obvodním oddělení v Karolince. Děkujeme.

 

24. dubna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

kamenný sklep

kamenný sklep 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem