Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl auto, to poté zapálil

MOST - Vůz zapálil proto, aby zahladil stopy; V sáčku měl 13 gramů marihuany, prý pro sebe. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci 37letého muže z Litvínova. Ten měl dle kriminalistů v září ve večerních hodinách v Litvínově na parkovišti odcizit zde stojící a uzamčené vozidlo značky VW Transportér. Muž do vozidla vnikl za použití násilí, poté s ním odjel  směrem do jedné obce na Litvínovsku. Tam nezvládl řízení a zapadl do příkopu. Asi dvě hodiny se snažil s ukradeným autem vyjet z příkopu, to se mu ale nepodařilo. Aby odstranil stopy, tak vozidlo zapálil. Vůz byl totálně zničen a jeho majiteli vznikla škoda ve výši 256 tisíc korun. Litvínovan kradl už v minulosti a byl za to potrestán. Nyní mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

V sáčku měl sušenou drogu
Policisté obvodního oddělení reagovali na oznámení, že v jednom mosteckém parčíku má někdo prodávat drogy. Policisté na místě zadrželi muže, který měl u sebe plechovou dózu, ve které byl plastový sáček s rostlinným sušeným materiálem o váze 13,8 gramů. Věci byly zajištěny, sušený materiál byl odeslán na odbor kriminalistické techniky k provedení expertizy. Tou byla zjištěna přítomnost účinné látky v zajištěném materiálu. Muž policistům uvedl, že drogu zakoupil pro svoji potřebu. Vyšetřovatel 26letého Mostečana obvinil z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a stíhá ho na svobodě.

Vozidlo vykradl a poškodil ho
Mostečan ve věku 32 let čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Muž měl dle kriminalistů ve starší zástavbě města Mostu v nočních hodinách vniknout na ulici do zaparkovaného vozidla tovární značky VW Passat, u kterého rozbil sklo u dveří. Z vozidla, které prohledal, měl obviněný odcizit koženou brašnu, DVD nosič a další věci, vše za 1 700 korun. Další škodu za více než 15 tisíc korun však zanechal motoristovi poškozením jeho automobilu. Za majetkovou kriminalitu byl již muž potrestán. Obviněnému hrozí za toto jednání až tříletý trest odnětí svobody a vyšetřovatel ho stíhá na svobodě.

Lapka ukradl nářadí, pivo i prázdné lahve
Nevítaného návštěvníka zaznamenal majitel rodinného domu v jedné obci na Mostecku. Zatím neznámý pachatel zřejmě v nočních hodinách u domu přelezl vysoké oplocení, vnikl do zahrady a odcizil volně odložené elektrické nářadí. Vzal i několik piv a přepravku s prázdnými lahvemi. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu na částku šest tisíc korun. Případem se zabývají obrničtí policisté.

Most 30. října 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem