Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl chleba i zlato

MOST - Teď je v cele a čeká, zda soud uvalí vazbu; Kradla a pak utíkala; Kapsáři vyšli do ulic 

 Policie kontrolovala nebezpečné náklady, cizinci byli v pořádku

Včera na území mosteckého okresu proběhla republiková dopravní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování právních předpisů o provozování silniční dopravy, kontrolu vozidel převážející nebezpečné věci dle dohody ADR, důkladnou kontrolu technického stavu a kontrolu nedovolené manipulace s tachografy a paměťovými kartami řidičů. Akce proběhla v součinnosti s Inspektorátem cizinecké policie Chomutov, Centrem služeb pro silniční dopravu, Celní správou a Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje. Na místě byli přítomni i zástupci Inspekce Ministerstva životního prostředí. Dopravní akce byla realizována v rámci našeho kraje pouze v mosteckém okrese. Policisté během dne zkontrolovali na stanovišti 15 nákladních vozidel. Dvanáct vozů bylo českých dopravců a tři automobily přijely ze zahraničí. U cizinců policie nezjistila žádné porušení předpisů. Z 12 kontrolovaných českých nákladních aut čtyři převážely nebezpečný náklad a u dvou z nich kontrola zjistila správní delikty. U dalších tří řidičů byly zjištěny nedostatky v době řízení a odpočinku. Správní delikty budou postoupeny k vyřešení krajskému úřadu. U šesti vozidel policisté odhalili závady v technickém stavu.


 

Vybíral peníze z účtu příbuzné

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 39letého muže z Litvínova. Muž se měl zmocnit platební karty své příbuzné, a to bez jejího vědomí. Následně z různých bankomatů vybíral z cizího účtu průběžně během dvou let různé částky, kdy celková suma dosáhla výše 226 tisíc korun. Trestní stíhání obviněného je vedeno jako proti uprchlému.


 

Ukradl chleba, minerálky, ale i zlato a peníze

Mostečan ve věku 26 let čelí obvinění z přečinů krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný pachatel byl zadržen a nyní čeká v policejní cele, zda na něho uvalí soud vazbu. Podle kriminalistů muž páchal majetkovou trestnou činnost. Během tří dnů stihl vniknout do pěti objektů, kde odcizil věci. Začal 16. března, kdy se vloupal za použití násilí do objektu, kde dříve bývala prodejna nábytku. Prostory prohledal, ale nenašel nic, co by se mu hodilo. Ve stejném domě vnikl do prodejny potravin, kde si vybral ze zboží 18 lahví s minerálkou, chleba a vánočku. Další den vnikl v centru do obchodního domu, kde se dostal po překonání zámku do kanceláře a tam vzal dva monitory, kávovar a stovku igelitových tašek. Ve stejnou dobu o pár hodin později zavítal v odpoledních hodinách na nezvanou návštěvu do rodinného domu v Mostě, odkud po jeho odchodu zmizela plazmová televize a zlaté šperky. Naposledy o sobě dal vědět v neděli o víkendu. Ráno si přivstal a vloupal se do baru, kam vnikl přes okénko WC. Následně vstoupil do herny, kde ze zásuvky odcizil finanční hotovost. Poté se dostal v budově do sousedního skladu s autodíly. Tam nic nevzal a dům opustil jiným oknem. Podle kriminalistů má pachatel na svědomí i vloupání do Mazdy. Obviněný poškozeným způsobil škodu v celkové výši 46 tisíc korun. Kriminalisté odcizené věci nezajistili, ty stihl lapka rozprodat náhodným lidem.


 

Dvakrát kradla a dvakrát utíkala

Inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 20leté ženě z Chomutova. Ta měla zřejmě v oblibě nakupování bez placení. V jednom obchodě s textilem v Mostě žena včera dopoledne odcizila dvě sportovní bundy za 1 700 korun. Líbily se jí i bílé plátěné kalhoty. Zlodějka zašla do zkušební kabiny, kde si oděvy ukryla do přinesené tašky. Poté zamířila k východu, kde na ni upozornil alarm. Žena se dala na útěk. Detektiv prodejny však zlodějku zadržel a poté ji předal policii. Lup v hodnotě 2 400 byl zajištěn. Povedená zákaznice kradla i minulý týden v supermarketu. V oddělení drogerie si vybrala 22 parfémů za 4 797 korun. Pak prošla přes vstupní turniket. Když zjistila, že se o ni zajímá ostraha, dala se okamžitě na útěk. Pracovníci ostrahy pachatelku zadrželi na parkovišti a poté přivolali policii. Zajištěné zboží bylo vráceno zpět do prodejny.


 

Kapsáři včera vystrčili růžky

Putování po obchodech s kabelkou na rameni se prodražilo jedné ženě z Mostu. Ta včera dopoledne navštívila obchodní centrum v Mostě. Prošla několika obchody. Když z objektu vycházela, zjistila, že má nějak lehkou kabelku. Prohlídka kabelky ji neuspokojila, chyběla v ní peněženka. V ní poškozená měla několik tisíc korun a osobní doklady. Okradená žena vyčíslila škodu na částku šest tisíc korun a krádež na osobě ohlásila mostecké policii.


 

Nakupování v centru města skončilo nepříjemným zjištěním i pro další Mostečanku. I ona byla včera v obchodním centru, kde nakupovala a prohlížela si zboží v různých obchodech. Zavítala i na přilehlé trhy. Svoji peněženku měla v nákupní tašce, kterou ovšem neměla nijak zajištěnou. Až doma zjistila, že v tašce má jen drobný nákup a peněženku hledala marně. Přišla o peníze a platební kartu.


 

Z ulice zmizela v noci škodovka

Neznámý pachatel v noci z neděle na pondělí ukradl na silnici v ulici V Zahrádkách v Mostě zaparkovaný osobní automobil tovární značky Škoda Octavia šedé barvy. Poškozený majitel krádež ohlásil mostecké policii, která po vozidle vyhlásila celostátní pátrání. Majitel vozu odhadl hmotnou škodu na částku 220 tisíc korun.


 

Lapka na nádraží kradl barevné kovy

Na mostecké nádraží zavítal zloděj barevných kovů. Ten pravděpodobně o víkendu na hlavním nádraží v Mostě odcizil pět kusů kovových lamp s příslušenstvím v hodnotě 35 tisíc korun. Na místě lapka poškodil i stožárovou rozvodnici, transformátor a naviják, čímž Českých drahám způsobil celkovou škodu ve výši 60 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 21. března 2012


 

vytisknout  e-mailem