Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl cínové cihly

TEPLICE - 150 kilo cínu chtěl odvézt na kolečku; Odhaloval se na nádraží...  

Ukradl cínové cihly
     Z přečinu krádeže byl obviněn 60letý muž, který si chtěl zřejmě finančně přilepšit, k jeho smůle však zvolil nelegální způsob. V pondělí odpoledne v areálu poškozené firmy, kde měl ve venkovním prostoru provádět úklidové práce, vnikl do skladu, kde odcizil přes 150 kilogramů cínových cihel.
     Svůj lup přikryl a cín v hodnotě téměř 70 tisíc korun se pokusil vyvézt ven z firmy na stavebním kolečku. Byl ale přistižen zaměstnanci, kteří přivolali policisty. Ti muže zadrželi a následně obvinili z přečinu, za který mu v případě uznání viny hrozí až pět let za mřížemi.
Ukradl cínové cihly.mp3 
 
Odhaloval se na nádraží
     Několikaleté vězení hrozí 32letému exhibicionistovi, který se odhaloval na veřejnosti. V pondělí odpoledne pobíhal v prostorách teplického nádraží se staženými kalhotami a spodním prádlem a cestujícím, mezi kterými byly i děti, ukazoval přirození.
     Jeho pohoršujícímu chování zabránila až přivolaná hlídka strážníků, kteří muže předali policistům. Ti mu sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, vzhledem k tomu, že to není jeho první exces takového charakteru a za obdobné jednání byl už i odsouzen, hrozí mu nyní až tříletý pobyt za mřížemi.
Odhaloval se na nádraží.mp3 
 
Poctivost mu nic neříká
     Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu zatajení věci 36letému muži, který se obohatil na cizí úkor. Koncem srpna si u supermarketu v Krupce všiml igelitové tašky, kterou někdo zapomněl na nákupním vozíku. Uvnitř byla peněženka s finanční hotovostí, doklady, mobilní telefon a další věci v hodnotě přes pět tisíc korun. Muž, kterému je poctivost zřejmě cizí, si peníze a telefon nechal a zbytek věcí vyhodil. Po měsíčním prověřování policisté z obvodního oddělení zjistili jeho totožnost, při výslechu se jim pak pod tíhou důkazů ke svému jednání doznal. Pokud jej soudce uzná vinným z přečinu, ze kterého je podezřelý, hrotí mu až roční vězení.
 
Okradené sestřičky
     O kabelky s penězi, platebními kartami a finanční hotovostí přišly dvě zdravotní sestry z nemocnice na Teplicku. Zatímco se staraly o pacienty, na sesternu vnikl neznámý zloděj a kabelky s věcmi za více jak dva tisíce korun si odnesl. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 24. 9. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem