Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl čtyři VW a dva náklaďáky

MOST - Auta skončila ve sběrnách; Okradl řidiče autobusu o tržbu; Prý hledá brigádu a přitom kradl. 

 Ukradené čtyři VW a dva nákladní vozy skončily ve sběrně, trojlístek lapků ve vazbě

Na krádeže aut a kovů se zaměřil 26letý muž z Mostu spolu s dalšími třemi spolupachateli. Sám v létě odcizil čtyři osobní vozidla tovární značky VW Golf. Ty rozebral na díly a následně je odevzdal do sběru. Poškozeným motoristům z Mostu, Žatce a Chomutova zanechal škodu ve výši 70 000 korun. Pachatel v srpnu odcizil v mostecké ulici Nádražní zaparkované nákladní vozidlo Nissan, které skončilo ve sběrně. Koncem července spolu s dvěma komplici ve věku 33 a 23 let zajeli autem v nočních hodinách do obce Záluží, kde si vyhlédli v oploceném objektu zaparkovaný tahač značky Tatra. Přelezli plot, auto nastartovali a pomocí lana vyvrátili vrata. Poté odjedli do sběrny na Teplicku, kde auto prodali. O výdělek se podělili. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 400 tisíc korun. Navíc měli v objektu ze stavebního stroje odčerpat dvě stě litrů motorové nafty a odcizit dvě tuny kovového materiálu. Policie již vozidlo ve sběrně nezajistila. Povedená trojice má na svědomí i krádeže kovů z objektu firmy v Záluží. Lapkové odnesli kovový materiál za více jak dva miliony korun. Všichni tři byli obviněni z trestného činu krádeže vloupáním a hrozí jim až osmiletý trest odnětí svobody. Všichni tři jsou nyní ve vazbě. Muži ve věku 26 a 33 let spolu s dalším pachatelem, 31letým mužem z Teplicka, v červnu u obce Záluží na Litvínovsku vyhrabali a odcizili kabely v hodnotě 72 000 korun.


 

Lapka nabízel řidiči autobusu cigarety, pak mu ukradl tržbu

Mostecká policie odhalila pachatele, který měl v létě okrást řidiče autobusu. Ten stál na konečné linky u nádraží ČD v Mostě, kde měl pauzu. Řidič seděl na předním sedadle, když do autobusu vstoupil muž a nabízel k prodeji řidiči cigarety. Ten je odmítl. Lapka si však stačil všimnout kasírtašky v kabině řidiče, sáhl v mžiku do ní a odcizil bankovky. Poté z autobusu vyběhl a zmizel za nádražím. Poškozený řidič utrpěl hmotnou škodu za více jak pět tisíc korun. Policisté provedeným šetřením zjistili, že krádež peněz z autobusu má mít na svědomí 28letý muž z Loun. Ten nekradl poprvé, byl již souzen, a to pro loupež s nepodmíněným trestem. Mostecká policie muži sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Odcizené peníze lapka stačil utratit.


 

Tvrdil, že hledá brigádu, přitom se přehraboval v kabelce

Štěstí měla pracovnice jedné firmy na Mostecku. Nechala si odemčenou kancelář a na chvíli ji opustila. Když se vrátila, spatřila v místnosti neznámého muže, který se jí přehraboval v kabelce. Neznámý řekl, že se přišel poptat na brigádu. Než odešel, dorazila na místo policie a podezřelého muže zadržela. K odcizení věcí z kabelky nedošlo. Policie 39letému muži z Mostu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu krádeže. Muž není v oboru nováčkem, byl několikrát soudně trestaný za krádeže.


 

Vandal poškodil houbaři auto

Nepříjemné překvapení čekalo muže z Mostu, který přijel včera do Krušných hor na houby. Svůj automobil tovární značky Škoda Superb zaparkoval po 11. hodině u lesní cesty mimo komunikaci poblíž obce Hora Svaté Kateřiny. Když se po dvou hodinách vrátil, zjistil, že mu někdo poškodil auto. Neznámý poberta poškrábal lak u kapoty a poškodil i světla a blatníky. Motorista vyčíslil způsobenou škodu na částku 15 000 korun. Případem se nyní zabývají policisté obvodního oddělení v Hamru.


 

Kola jdou na odbyt

Neznámí pachatele kradou jízdní kola. Jedno zmizelo v suterénu domu v ulici K. Biebla v Mostě poté, co kdosi vnikl do společné místnosti a jízdní kolo značky Merida v hodnotě 26 000 korun odcizil. Další lapka se vloupal do garáže v Mostě a kromě nářadí odnesl i jízdní kolo Morena za čtyři tisíce korun. Třetí krádež šetří policisté v ulici Jana Kubelíka. Odtud zmizela dvě kola za 18 000 korun z balkónu ve druhém patře. Všechny tři krádeže vyšetřují mostečtí policisté.


 

V centru Mostu okradl lapka slečnu o mobil

Drze si počínal neznámý mladík, který tento týden v odpoledních hodinách okradl mladou slečnu. Ta přecházela přechod u nákupního centra, když ucítila, že jí někdo sahá do kapsy oděvu. Než se stačila vzpamatovat, spatřila mladíka s jejím mobilem v ruce, který utíkal směrem do parku u divadla. Zloděj dívku připravil o mobil značky Samsung v hodnotě dva tisíce korun. Případem krádeže se zabývá mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. září 2013

vytisknout  e-mailem