Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl drahé kolo

MOST - Policie lapku vypátrala; Kvůli odhozené lahvi se pohádali a poprali; Kontrola cyklistů.  

 Litvínovan ukradl kolo, které stálo před horskou restaurací

Policisté z policejní stanice Nová Ves v Horách vypátrali zloděje, který v polovině června v obci Hora Svaté Kateřiny odcizil jízdní kolo v hodnotě 23 000 korun. To si jeho majitel odstavil na chvíli před tamní restaurací a nechal ho opřené o zeď. Kola tovární značky KTM si v odpoledních hodinách všiml 26letý muž z Litvínova, který do hor přijel krást a dopravní prostředek odcizil. Jak s ním poté naložil, policistům neuvedl. Policie však zjistila, že ho nabízel k prodeji. Vyšetřovatel Litvínovana obvinil z přečinu krádeže a usnesení o stíhání mu doručil do vazební věznice, kde je pro jinou majetkovou trestnou činnost. Stíhaný má bohatou trestní minulost, kdy kradl zejména v obchodech. Obviněnému hrozí za tento čin až tříletý trest odnětí svobody. Je podezřelý i z krádeže kola v sousedním Německu.


 

Kvůli odhozené lahvi se pohádali a poprali

Policie v Hamru sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 74letému muži z obce v Krušných horách. Ten měl koncem minulého měsíce během slovní roztržky napadnout 61letého muže, který řídil kultivátor a toho udeřil pěstí do obličeje. Poškozený utrpěl drobné poranění. Muži se pohádali kvůli plastové lahvi, která ležela před domem podezřelého a to mu se to nelíbilo. Znesvářenou dvojici nakonec umravnil chlapec ze sousedství, který je vyzval, aby se neprali. Muži se zastyděli a rozešli se.


 

Z prodejny včera zmizely šperky

Nepozorovaně pracoval neznámý poberta, který v obchodním centru ukradl šperky. Ty byly vystaveny na stojanech v prodejně uvnitř obchodního domu a lapka je bez povšimnutí odcizil včera v polední době. Poškozená firma vyčíslila způsobenou škodu na částku 12 000 korun. Případem se nyní zabývá mostecká policie, která po pachateli pátrá.


 

V noci měl nevítanou návštěvu

Nepříjemné překvapení čekalo jednoho muže z obce na Litvínovsku. Když se jednoho rána probudil, zjistil, že má u bytu otevřené vstupní dveře. Následnou kontrolu objevil, že mu v kapse oděvu chybí peněženka s různými doklady a finanční hotovostí. Poškozený se obrátil na policii v Hamru a škodu vyčíslil na částku 8 000 korun.


 

Policisté o víkendu kontrolovali cyklisty

Hezké počasí o víkendu přilákalo cyklisty. Někteří z nich vyrazili i do Krušných hor, kde narazili na policejní kontroly. Policisté u téměř 30 cyklistů zjišťovali, zda nejsou pod vlivem alkoholických nápojů a kontrolovali vybavení jejich jízdních kol. Na uniformované hlídky mohli cyklisté narazit u obcí Nová Ves v Horách, Brandov, Klíny a Český Jiřetín. U 15 cyklistů byly zjištěny nedostatky v povinné výbavě kol. Tentokrát policie sportovce nepokutovala, upozornila je na nedostatky a poučila je o možných sankcích. Policisté cyklistům předali letáčky právě s informacemi o tom, jak má vypadat správně vybavené kolo. Ti co měli v pořádku své dopravní prostředky, obdrželi odrazky do výpletů kol. Žádný cyklista nepožil před jízdou alkohol ani jiné návykové látky. Muži zákona zjišťovali i to, zda kola nejsou odcizená. Žádné takové nebylo nalezeno.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 15. července 2014


 

Odkazy do noveho okna

cyklisté obrdrželi odrazky

cyklisté obrdrželi odrazky 

Detailní náhled

kontrola cyklistů

kontrola cyklistů 

Detailní náhled

policejní kontrola

policejní kontrola 

Detailní náhled

policii zajímalo vybavení kol

policii zajímalo vybavení kol 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem