Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl dřevo, řídil v zákazu

LOUNY - Policisté proti mladíkovi zahájili trestní stíhání... 

V těchto dnech policisté obvinili 27letého mladíka z Lounska, který v letních měsících odcizil z lesa u obce Hořany volně uložené dřevo. Jednalo se o více než 10 kubických metrů palivového dřeva smrku, buku a břízy. Poškozené lesní správě tak obviněný způsobil škodu přesahující deset tisíc korun. Navíc policisté šetřením zjistili, že odcizené kulatiny odvezl mladík malotraktorem, který neoprávněně řídil. Městský úřad v Lounech mu totiž od 30. července tohoto roku vyslovil na rok zákaz řízení všech motorových vozidel. Proto jej policejní komisař obvinil nejen z trestného činu krádeže, ale také z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

Odcizené passaty

Policisté šetří krádež passatů v Žatci i v Lounech. Z neděle na pondělí zmizelo vozidlo zn. VW Passat Variant ze žatecké Svatováclavské ulice. Automobil v barvě modré metalízy měl hodnotu 140 000 Kč. Druhý vůz stejné značky, ale ve stříbrné matalíze,  odcizil zloděj v úterý večer v lounské ulici Josefa Schovánka. V tomto případě vyčíslil majitel škodu na 160 000 Kč. Policie ihned vyhlásila po vozidlech pátrání, rovněž tak pátrá po pachateli-ích. Věc šetří jako trestný čin krádeže.

Neplatí na dceru

Krkavčího otce z Lounska stíhá policejní komisař z trestného činu zanedbání povinné výživy. Obviněný neplatí na svou dceru již od listopadu roku 2007, vyjma několika plateb v celkové výši 8 000 Kč. Rozsudek Okresního soudu v Lounech, který mu výši výživného stanovil, ignoruje i přesto, že již byl za stejný trestný čin v minulých letech odsouzen. K rukám matky dluží 62 000 Kč. Trestní stíhání obviněného vede policejní komisař na svobodě.

Pil a řídil

V úterý večer havaroval na silnici I. třídy č. 27 u obce Očihov na Podbořansku 28letý řidič osobního vozidla zn. Škoda Felicia. Ve směru na obec Blšany nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám a  při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil nejprve do svislé dopravní značky a následně skončil v pravém silničním příkopu. Naštěstí nebyl při nehodě nikdo zraněn. Přivolaní policisté zjistili, že řidič je pod vlivem alkoholu. Dechovou zkouškou mu naměřili 2, 41 promile alkoholu. Řidič požití alkoholu přiznal. Způsobená škoda byla vyčíslena na 12 000 Kč. Nehoda je dále v šetření policie.

Další krádež dřeva u Veltěž

Odcizené dřevo šetří policisté i u obce Veltěže na Lounsku. V lesním porostu zvaném Bítinský val tam neznámý pachatel v době od 11. do 17. listopadu neoprávněně vytěžil vzrostlé stromy. Jednalo se o dva duby, jeden javor, sedm jasanů a dvě břízy. Svým jednáním způsobil poberta škodu za 5 440 Kč. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 18. listopadu 2010

        

vytisknout  e-mailem