Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl halogeny, přesto si posvítili na něj

DĚČÍN - Dopadený zloděj v Rumburku, vzal zálohu a nezasklíval, šermování s noži v herně a ještě jedna krimi 

Halogenová světla, ruční nářadí, stavební kolečko a další věci. To vše odcizil dvaadvacetiletý recidivista z rodinného domu a rekreační chalupy v Rumburku. Návdavkem ještě odmontoval zábradlí ze železničního mostu, které skončilo znehodnocené ve sběrně. Škoda, kterou natropil, činí bezmála padesát tisíc korun. Díky tomu se dostal do rukou místním kriminalistům, kteří proti němu zahájili trestní stíhání. Obviněnému výtečníčkovi hrozí za krádež vloupáním a porušování domovní svobody až tři roky vězení.
 
 
Zálohu vzal, balkón nezasklil
 
Zálohu osm tisíc korun na zasklení lodžie si od jednapadesátiletého pána z Děčína vzal čtyřiačtyřicetiletý filuta. Zhotovení díla oba potvrdili ve smlouvě. Jenomže na balkón stále fouká a peníze jsou také v nedohlednu. Upomínky poškozeného se míjí účinkem. Snad zabere podezření ze zpronevěry ve zkráceném přípravné řízení, které proti povedenému řemeslníkovi vedou policisté. Hrozí mu za to až dva roky odnětí svobody.
 
 
Dva nože a tři roky
 
Se dvěma noži v rukou ohrožoval devětadvacetiletý raubíř obsluhu herny ve Varnsdorfu. K tomu jim ještě vyhrožoval usmrcením. Napadení se pochopitelně obávali o své zdraví a život. Museli tedy zasáhnout místní policisté. Agresora řeší ve zkráceném přípravném řízení za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Hrozí mu tak až tříletá dovolená na státní útraty.
 
 
Podvod dobře nedopadl
 
Úvěrovou smlouvu na nákup spotřebního zboží v hodnotě přes čtyřiadvacet tisíc korun uzavřela s finanční společností prostřednictvím obchodu s elektro zbožím v Děčíně třiadvacetiletá žena. Do smlouvy uvedla neexistující pracovní poměr a splátky samozřejmě nehradila. Skončila tak na policii, kde si vysloužila obvinění z úvěrového podvodu. Obviněné hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
 
21. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem