Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl i ženský kroj

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladý muž kradl pily, známky, ořechy i ženský kroj.  

 

Uherskobrodským policistům se podařilo objasnit sérii vloupání a krádeží, k nimž v poslední době v místním regionu došlo. Na začátku letošního ledna oznámil majitel chalupy z Nivnice, že se mu někdo vloupal do domku a ukradl z něj několik motorových pil, sadu rybářského vybavení, prodlužovací kabely, jízdní kolo, ale také pytel se čtyřiceti kily loupaných vlašských ořechů. Zloděj si z chalupy odnesl také nivnický ženský kroj, mužské holínky ke kroji a další stylové oděvní součásti. Celková škoda se vyhoupla na osmačtyřicet tisíc korun.

Na konci března došlo přes jednu noc v Bánově k vloupání do restaurace a trafiky. Zloděj rozbil okno restaurace a z šuplíku pod pultem ukradl přes patnáct tisíc korun. Z novinového stánku ukradl dvě stě známek, korespondenční lístky, ale i sběratelské kartičky s koňmi. Ze zjištěných informací pojali uherskobrodští policisté podezření, že by pachatelem mohl být mladý muž, který v poslední době figuroval v několika případech, jimiž se policisté v regionu zabývali. Podezřelý mladík zmizel ze svého bydliště a začal se skrývat.

O pár dní později oznámil brodským policistům majitel chatky v Nivnici, že se mu někdo do objektu vloupal a ukradl z něj starodávnou mosaznou vázu a rádio. Po několika dnech o kousek dál zjistil další chatař další vloupání. Přišel o notebook a obal na kytaru.

Zhruba v tu stejnou dobu vyjížděli brodští policisté do ubytovny v Nivnici, kde došlo k fyzickému napadení mezi dvěma muži. Sedmačtyřicetiletý muž byl hrubě napaden opilým mladíkem. Agresivní útočník jej nejdříve dvakrát udeřil lahví od piva do hlavy a pak jej shodil se schodů. Napadený muž utrpěl dvojitou zlomeninu nohy. Po tomto incidentu, k němuž došlo 9. dubna, vyhlásili policisté pátrání po podezřelém pětadvacetiletém muži.

V úterý 12. dubna dopoledne někdo ukradl v Šumicích u mateřské školy nezamčené jízdní kolo v hodnotě asi šesti tisíc korun. O několik hodin později šla Šumicemi osmdesátiletá žena a vezla za sebou tašku na kolečkách s nákupem. Najednou se přihnal muž na kole, tašku jí z ruky vytrhl a odjel s ní pryč směrem na Nezdenice. Stará žena přišla o potraviny, brýle a peněženku s několika stokorunami. Okradená žena nezaváhala a zavolala na linku 158. Hlídka bojkovických policistů vyjela okamžitě do zmíněné oblasti a začala pátrat po popsaném zloději na kole. Zanedlouho našli mladíka, který odpovídal popisu, jel na kradeném kole a měl u sebe část kradených věcí. Jen ukradené tatranky už stačil sníst a ukradená piva vypít. Policisté jej na místě zadrželi a umístili do policejní cely.

Po důsledných výsleších a předložení důkazů se mladý muž ze Šumic ke spáchání všech popsaných trestných činů přiznal. Kriminalisté mu včera sdělili obvinění ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví, za což mu ze zákona hrozí až osm let vězení. Kriminalisté podali podnět na vzetí do vazby obviněného muže.


 

14. duben 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem