Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl kartu i auto

TEPLICE - Muži hrozí až dvouleté vězení; Nevydařené vloupání a další zprávy.  

Ukradl kartu i auto
     Z přečinů neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý 21letý muž. V polovině října odcizil z bytu muže, který ho k sobě pozval, platební kartu a klíče od motorového vozidla.  
     S odcizenou kartou následně provedl čtyři platby na různých čerpacích stanicích, které objížděl autem, kterého se pomocí odcizených klíčů bez vědomí poškozeného zmocnil. V případě uznání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Nevydařené vloupání
     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 24letému recidivistovi, který se v Trnovanech pokusil vykrást zaparkované auto. V noci se chtěl vloupat do osobního vozidla, do kterého se mu ale nepodařilo vniknout, navíc celé jeho jednání zaznamenal městský kamerový systém. Muži v minulosti odsouzenému za majetkovou trestnou činnost policisté sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Prodával pervitin i heroin
     Policisté obvinili z trestného činu neoprávněné výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 45letého muže, který v Dubí prodával drogy. Po dobu několika let distribuoval drogově závislým osobám pervitin a heroin, policisté zadokumentovali kolem 150 případů, kdy drogy prodal. Pokud bude uznán vinným, může ho soudce poslat až na deset let za mříže.
 
Řídil přes zákaz a navíc opilý
     Z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 41letý muž, kterého kontrolovali za volantem dodávky dopravní policisté. Při dechové zkoušce mu naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu, muž má navíc soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do roku 2017. Pokud bude muž odsouzen, může skončit až na tři roky ve vězení.
 
 
Teplice, 1. 12. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem