Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl ledničku i část podlahy

TEPLICE - Recidivistovi hrozí tři roky; Neúspěšný zloděj a další zprávy. 

Ukradl ledničku i část podlahy
     Policisté dopadli muže, který je podezřelý z vloupání do neobydleného domu v Dubí. Minulý týden ve dvou případech vnikl do domu, ze kterého postupně odnesl žaluzie, dvě sekačky, ledničku, dveře a dokonce čtyři čtvereční metry plovoucí podlahy. Oznamovatel vyčíslil škodu na odcizených věcech na necelých 13 tisíc korun, pětitisícová škoda vznikla poškozením domu a zařízení. V minulosti trestně stíhanému muži policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, pokud jej soudce uzná vinným, může strávit až tři roky za mřížemi.
Ukradl ledničku i část podlahy.mp3
 
Neúspěšný zloděj
     Krádež železa se moc nepovedla 35letému muži, který se dnes v noci vypravil na lup do Proboštova. Zloděj vnikl na zahradu u rodinného domu, odkud začal postupně odnášet k opodál zaparkovanému autu železné segmenty k motorům a další kovový materiál.
     Měl ale smůlu, protože ho přistihl majitel domu, a přestože se o to snažil, muži, kterého chtěl okrást, neunikl. Přivolaní policisté lapku zadrželi a eskortovali na služebnu, kde si vyslechl podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na dva roky za mříže.
Neúspěšný zloděj.mp3 
 
Dům vykradl nevlastní syn
     Po několikaměsíčním vyšetřování uzavřeli bílinští policisté případ vloupání do rodinného domu, ke kterému došlo v polovině července. Tehdy ještě neznámý pachatel využil nepřítomnosti poškozeného, překonal oplocení pozemku a následně vnikl neuzamčenými vstupními dveřmi do domu, ze kterého odcizil fotoaparát a kameru.
     Na základě zajištěných důkazů policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody 18letému nevlastnímu synovi poškozeného, kterému v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.
 
Výživné se platit musí
     Až na bezmála třicet tisíc korun se vyšplhala částka, kterou dluží 54letý muž na výživném na své nezletilé dítě. Od roku 2009 do současné doby neplní zákonnou vyživovací povinnost, která mu byla stanovena pravomocným rozsudkem okresního soudu. Do období, kdy peníze neplatil, se nezapočítává pouze deset měsíců, kdy byl ve vězení. Nezodpovědný otec byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, za který mu hrozí až rok vězení.
 
Vloupání do bytu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Duchcově vloupal do bytu. Zloděj vyšplhal na balkon, rozbil okno a vnikl do bytu, ze kterého odcizil peněženku s finanční hotovostí. Celková škoda byla vyčíslena na necelých pět tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 11. 12. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem