Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl mobil i s platební kartou

CHOMUTOVSKO - Kvůli opakování krádeží mu hrozí až tříletý trest; V opilosti neodhadl odstup. 

Během okamžiku přišla o svůj mobilní telefon žena z Chomutova, která si na konci října v odpoledních hodinách šla zakouřit na balkon v mezipatře panelového domu, kde bydlí. Mobil, v jehož pouzdře byla uložena i platební karta, v mezipatře zapomněla a odešla do bytu. Když se za chvíli vrátila, už tam nebyl. Dotyčná se tedy obrátila na policii. Policisté se krádeží začali zabývat a vyšlo najevo, že ji má mít na svědomí 27letý Chomutovan, který byl tou dobou zrovna ve zmíněném domě. Když si odloženého mobilu všiml, využil příležitosti a sebral ho.

Muž, který byl za majetkovou trestnou činnost již dříve odsouzen, je kvůli popsanému jednání podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. S ohledem na jeho trestní minulost mu nyní hrozí až tříleté odnětí svobody.

V opilosti neodhadl odstup

Ovlivnění alkoholem bylo podle policistů za dopravní nehodou, ke které došlo začátkem listopadu v dopoledních hodinách na benzince v Klášterci nad Ohří. Třiačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla při vyjíždění od tankovacích stojanů neodhadl boční odstup od dalšího nákladního vozidla, které tam bylo zaparkované kvůli čerpání pohonných hmot. Došlo tak ke střetu předních částí obou náklaďáků. Přivolaní policisté s viníkem nehody provedli dechové zkoušky, jejichž hodnoty se pohybovaly kolem 2,5 promile alkoholu. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na celkových 50 tisíc korun.

Opilý řidič skončil v policejní cele a policisté mu další den sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kromě peněžitého trestu nebo zákazu činnosti hrozí podezřelému podle zákona také odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 10. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem