Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl nastartované auto

MOST - Policisté ho do hodiny dopadli.  

 

Mostecký policejní komisař trestně stíhá 35letého muže z Litvínovska. Ten měl minulý týden ukrást v Litvínově auto. Podle svých slov využil okamžiku, kdy řidič opustil nastartované vozidlo. Údajně si všiml, jak nějaký muž odchází od vozu značky Fiat Ducato a tak zkusil otevřít dveře. Nic mu nebránilo, auto bylo opuštěné a nastartované. Ihned tedy nasedl a mizel pryč. Poškozený se právě po chviličce vracel a už jenom slyšel pískot pneumatik a viděl odjíždějící vůz. Policie ihned vyhlásila pátrání. Neuplynula ani hodina a „krátkodobý uživatel“ fiatu byl dopaden. Zadrželi ho policisté hlídkové služby právě ve chvíli, kdy vozidlo zaparkoval v Mostě a zrovna měl prohledávat úložný prostor. V tu chvíli měl na sobě oblečenou vestu s firemním označením. Tu našel ve voze. Policistům uvedl, že to bylo kvůli tomu, aby zmátl policejní hlídky a svědky události. Ještě dodal, že se chtěl jenom svézt. Věci, které si chtěl přivlastnit, byly vyčísleny na čtyři tisíce korun. Vůz má hodnotu šest set tisíc. Muž nyní čelí obvinění z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a krádež. Na šikmé ploše se neocitl poprvé, v uplynulých třech letech byl za majetkové delikty odsouzen. Nyní mu hrozí tříleté vězení. Na případu policie nadále pracuje.


 

Batoh zmizel do deseti minut

Deset minut stačilo neznámému lapkovi zmocnit se cizího batohu. Zavazadlo si poškozený odložil u vchodových dveří na chodbě domu v Mostě a šel do sklepa. Po návratu ho čekalo nemilé překvapení v podobě krádeže majetku v hodnotě 2.300 korun. V batohu byly uloženy osobní doklady, platební karta a MP3 přehrávač. Případ si převzalo mostecké obvodní oddělení.


 

Byl okraden, když čekal na párek v rohlíku

Okradení muže z Litvínova šetří policisté. Nějaký chmaták mu během okamžiku sebral peněženku. Poškozený si ji položil na odkládací pult u stánku při čekání na párek v rohlíku. Když chtěl zaplatit, tak neměl z čeho. Někdo byl rychlejší. Po pachateli krádeže věcí v hodnotě 890 korun policie pátrá.


 

Na cyklostezce zapomněl batůžek, přišel o něj

O věci za dvanáct tisíc korun přišel mladík z Litvínova. Událo se to na cyklostezce Nové Záluží v Litvínově. Poškozený byl jezdit na kole se svým kamarádem a během toho se na chvíli se zastavili na odpočívadle. Po krátké přestávce pokračovali v jízdě. Náhle si mladík uvědomil, že na odpočívadle zapomněl batůžek s věcmi. Po návratu během dvaceti minut ho čekalo zklamání. Mezitím tam byl nějaký nepoctivec a nález si přivlastnil. Tím si přišel k peněžence, dokladům a mobilu. Policisté případ šetří jako trestný čin zatajení věci.


 

Někdo z kamionů odčerpal naftu

Naftu ze dvou zaparkovaných aut odčerpal někdo neznámý. Stalo se to v ulici Hraniční v Mostě a terčem byly kamiony značky Renault a DAF. Dohromady zmizelo 300 litrů pohonných hmot. Celková škoda byla vyčíslena na 10.500 korun. Policie po pachateli pátrá. Tomu hrozí v případě dopadení postih za trestný čin krádež vloupáním.


 

Poberta poničil kryt bazénu

Na deset tisíc korun je odhadnuto poničení krytu bazénu na pozemku v Litvínově. Neznámý poberta tam hodil sklenici s barvou, která se po krytu rozlila. Obvodní oddělení v Litvínově případ šetří jako trestný čin poškození cizí věci.


 

Do kanceláře vlezl přes okno

Přes okno vnikl do kanceláře na Litvínovsku neznámý zloděj. Po jeho návštěvě zmizel počítač a monitor. Jednalo se o techniku v částce 12 tisíc korun. Událostí se zabývají mezibořští policisté.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

19. července 2013


 

vytisknout  e-mailem