Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl náušnice a napadl ochranku

MOST - Lapka odcizil stříbrné náušnice; Ženu napadl a odcizil jí mobil a další 


Podezření z přečinu krádeže a výtržnictví bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení mosteckou policií 28letému muži z Mostu. Ten v jedné prodejně s bižutérií v centru města Mostu odcizil ze stojanu dvoje stříbrné náušnice v hodnotě 2 600 korun. Lup si dal do tašky a poté chtěl prodejnu opustit. Krádeže si však všimla prodavačka prodejny, která spolu s ochrankou zloděje zadržela. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Muž kradl i přesto, že byl v minulosti za majetkový delikt trestán. Výtržnictví se dopustil v jiném obchodě, kdy na místě veřejně přístupném napadl pracovníka ostrahy. Ten ho zastavil pro podezření z krádeže, když měl spolu s přítomnou ženou odcizit kávu, kterou měli v tašce. Ženě se podařilo z prodejny utéct i s nákupem, muž pracovníka prodejny udeřil při pokusu o zadržení opakovaně do obličeje a způsobil mu zranění, se kterým poškozený vyhledal lékařské ošetření.

Násilí je mu zřejmě blízké
Ze zločinu loupeže obvinila mostecká policie 33letého muže z Litvínova. Ten měl minulý týden ve večerních hodinách na ulici v Litvínově podezření napadnout 24letou ženu. Ta tam věnčila na trávníku svého psa. Útočníka znala. Muž ženu udeřil do temene hlavy, a když upadla na zem, přiklekl k ní a začal jí prohledávat kapsy. Poškozená se sice bránila, ale muž ji nakonec odcizil mobilní telefon, doklady a klíče. Při odchodu stačil do ženy ještě kopnout. Z místa odešel poté, co se k nim blížili náhodní kolemjdoucí. Žena utrpěla lehké zranění. Policie muže po obvinění zadržela a podala podnět na uvalení vazby. Obviněný je nyní stíhán na svobodě. Policie ho navíc obvinila i z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Těch se měl muž dopustit v jedné obci na Litvínovsku. Tam byl v restauračním objektu na diskotéce. Před budovou po předchozí slovní rozepři, kterou vyvolal provokováním přítomných cizích osob, udeřil jednoho z nich do hlavy a způsobil mu zranění hlavy. Napadený byl se zraněním hospitalizován a v léčení byl déle jak jeden měsíc.

Kde spal, tam kradl
Z přečinu krádeže obvinil policejní komisař 19letého muže z Lounska. Ten kradl v jednom ubytovacím zařízení, kde přespával. Podle zjištění kriminalistů měl obviněný koncem minulého roku vniknout balkonovými dveřmi do kanceláře zařízení. Tam pak prohledal šuplíky a odcizil z nich finanční hotovost ve výši jednoho tisíce korun. Na místě pak vše uklidil, aby nezanechal žádné stopy. Krádež však vyšla najevo a policisté lapku odhalili. Jen peníze už nestačili zajistit, ty mladík stačil okamžitě utratit za cigarety a pití. Obviněný je stíhán na svobodě.

Ač nesměli, tak řídili
Dva řidiči včera porušili zákon. Mostečan v odpoledních hodinách neušel silniční kontrole. Tou bylo policisty zjištěno, že muž má až do roku 2011 vysloven okresním soudem zákaz řízení všech motorových vozidel. Druhý motorista byl stavěn v obci Horní Jiřetín na Litvínovsku včera dopoledne. Šetřením policejní hlídky vyšlo najevo, že nesmí řídit vozidla až do dubna následujícího roku. Oběma řidičům bylo sděleno policisty podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ve zkráceném přípravném řízení.

Pil a pak klidně řídil
Po požití alkoholu usedl za volant svého vozu 46letý muž z Mostu. Na sídlišti Liščí vrch ho v úterý časně ráno zastavili policisté a provedli u něj dechovou zkoušku na zjištění alkoholu. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní. Policisté mu opakovaně naměřili přes jedno promile alkoholu v dechu. Na základě výsledku mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení.

Most, 25. února 2010
 

vytisknout  e-mailem